Όνειρο ζωής για τους ταξιδιώτες όλου του κόσμου είναι μια μεγάλη βόλτα στην Ευρώπη!

Έτσι παραμένει ο πιο δημοφιλής προορισμός, αφού καταφέρνει να συνδυάσει κορυφαίες μητροπόλεις, απίστευτη φύση, μοναδικούς χειμερινούς προορισμούς, αλλά και μια ολόκληρη Μεσόγειο που φιλοξενεί τα καλύτερα θέρετρα του κόσμου!

Σας καλούμε για 100 ημέρες να ζήσετε ένα μοναδικό ταξίδι στους 100 πιο δημοφιλείς ευρωπαϊκούς προορισμούς!

Γιατί οι 100 πιο δημοφιλείς ευρωπαϊκοί προορισμοί ξεκινούν στην Airfasttickets!

Νο 7: Άμστερνταμ, Ολλανδία

Ένας από τους δημοφιλέστερους ευρωπαϊκούς προορισμούς, το γραφικό Άμστερνταμ μοιάζει να βγήκε από καρτ – ποστάλ.

Η πρωτεύουσα και ο μεγαλύτερος σε πληθυσμό δήμος της Ολλανδίας, ιδρύθηκε στα τέλη του 12ου αιώνα ως μικρό αλιευτικό χωριό στις όχθες του ποταμού Άμστελ, από όπου και πήρε το όνομά του.

Το Άμστερνταμ έχει ένα από τα μεγαλύτερα ιστορικά κέντρα στην Ευρώπη, κυρίως από τον 17ο αιώνα, την Χρυσή Εποχή της Ολλανδίας, της οποίας ήταν το εστιακό σημείο.

Την περίοδο εκείνη, μια σειρά από ομόκεντρα ημικυκλικά κανάλια, τα περίφημα χράχτεν (grachten) χτίστηκαν γύρω από το κέντρο της παλαιότερης πόλης, τα οποία μέχρι σήμερα προσδιορίζουν τη διάταξη και την εμφάνισή του κέντρου.

Κατά μήκος των καναλιών βρίσκονται πολλά όμορφα σπίτια και αρχοντικά. Η πόλη είναι γνωστή για πολλά εξαιρετικά μουσεία, όπως το Κρατικό Μουσείο Ρέικσμουζεουμ, τo Μουσείο Βαν Γκογκ, το Μουσείο της Πόλης και το Σπίτι της Άννας Φρανκ.

Γνωστό είναι επίσης το τμήμα της πόλης με τα «κόκκινα φώτα, το ντε Βάλλεν, και τα πολυάριθμα coffee shops.

Το Άμστερνταμ έχει χαρακτηριστεί και ως «Βενετία του Βορρά», καθώς διαθέτει πάνω από εκατό χιλιόμετρα κανάλια, τα οποία κόβουν την πόλη σε πάνω από 90 νησιά και συνδέονται με περισσότερες από 1.500 γέφυρες.
 
Για να πάρετε μια καλύτερη γεύση των καναλιών πηγαίνετε στο Reguliersgracht, από όπου μπορείτε να δείτε επτά γέφυρες, που φωτίζονται θεαματικά το βράδυ.

Ένα από τα πιο τουριστικά σημεία της πόλης είναι η πλατεία Dam στο ιστορικό κέντρο, όπου θα δείτε το παλάτι και την γοτθική εκκλησία του 15ου αιώνα.

Νοικιάστε ένα ποδήλατο και περιηγηθείτε στην πόλη, ανακαλύπτοντας τα πολυάριθμα καφέ και εστιατόρια της και μην παραλείψετε να πάρετε μια γεύση από την έντονη νυχτερινή ζωή της.

Γιατί οι 100 πιο δημοφιλείς ευρωπαϊκοί προορισμοί ξεκινούν στην Airfasttickets!