Στα 9.654 είναι τα νέα κρούσματα που καταγράφηκαν σε ένα 24ωρο στη Σουηδία, στη χώρα με την ανορθόδοξη διαχείριση της επιδημίας, έναντι 8.881 νέων κρουσμάτων χθες, σύμφωνα με τα στοιχεία της Υγειονομικής Υπηρεσίας.

Η Σουηδία κατέγραψε επίσης 100 νέους θανάτους, σε σύνολο 7.993 αναφέρει το Reuters.

Ο δείκτης των κατά κεφαλήν θανάτων είναι στην Σουηδία πολύ υψηλότερος από αυτόν των υπολοίπων βόρειων χωρών, αλλά χαμηλότερος από πολλές ευρωπαϊκές χώρες που έχουν επιβάλει μέτρα lockdown.

ΠΟΥ: Μείνετε σπίτι τα Χριστούγεννα, δεν αξίζει το ρίσκο

Ο επικεφαλής του ευρωπαϊκού τομέα του ΠΟΥ, Χανς Κλούγκε, έστειλε μήνυμα στους Ευρωπαίους πολίτες να παραμείνουν στο σπίτι κατά τη διάρκεια των Χριστουγέννων, καθώς δεν αξίζει το ρίσκο λόγω της κατάστασης του κορονοϊού.

«Δυστυχώς, περισσότεροι από μισό εκατομμύριο άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους από τον κορονοϊό στην περιοχή μας. Προτρέπω τους ανθρώπους να μείνουν σπίτι αυτήν την περίοδο των διακοπών – δεν αξίζει το ρίσκο», ανέφερε χαρακτηριστικά στο Twitter ο Χανς Κλούγκε.

«Μέσα στους επόμενους μήνες θα χρειαστεί να κάνουμε κι άλλες θυσίες, για να μπορέσουμε να εμποδίσουμε ένα τρίτο κύμα κορονοϊού», σημείωσε σε δήλωσή του ο επικεφαλής του ΠΟΥ στην Ευρώπη.

Στη συνέχεια ο Χανς Κλούγκε σημειώνει:«Δεν αξίζει το ρίσκο να κολλήσετε κορονοϊό εσείς, ή οι αγαπημένοι σας. Ελπίζω, πως όταν θα θυμόμαστε αυτές τις δύσκολες μέρες, θα αισθανόμαστε περήφανοι για το πνεύμα του ανθρωπισμού που επιδεικνύουμε, προσπαθώντας να προστατεύσουμε τις πιο ευάλωτες ομάδες», πρόσθεσε ο Kluge.

Μάλιστα ο ΠΟΥ δημοσίευσε και ένα σχετικό βίντεο με οδηγίες ενόψει των γιορτών