Ο Μπόρις Τζόνσον δείχνει να αποφεύγει διακριτικά ή όχι και τόσο τον Ντόναλντ Τραμπ, καθώς η προεκλογική του εκστρατεία κορυφώνεται και ένα «κλικ» με τον αντιδημοφιλή στη Βρετανία Αμερικανό πρόεδρο μπορεί να του στοιχίσει σε ποσοστά στις δημοσκοπήσεις.

Ο Τραμπ ωστόσο έχει το Twitter για να γνωστοποιήσει πόσο ευχαριστήθηκε τη συνάντηση που είχε με τον Βρετανό πρωθυπουργό χθες βράδυ στη Ντάουνιγκ Στριτ.

Στη συζήτηση, σύμφωνα με τον ίδιο, συζήτησαν για το ΝΑΤΟ αλλά και το εμπόριο.

«Απόλαυσα τη συνάντησή μου με τον Πρωθυπουργό Μπόρις Τζόνσον στο Ηνωμένο Βασίλειο στον αριθμό 10 της Ντάουνινγκ Στριτ χθες βράδυ. Μιλήσαμε για πολλά θέματα, περιλαμβανομένου του ΝΑΤΟ και του Εμπορίου» έγραψε.

Ο Μπόρις Τζόνσον πάντως δείχνει να αποφεύγει να φωτογραφηθεί με τον Αμερικανό πρόεδρο, καθώς η αντίστροφη μέτρηση για τις πρόωρες βουλευτικές εκλογές της 12ης Δεκεμβρίου έχει αρχίσει. Ο Τζόνσον είχε χθες το βράδυ συνομιλία με τον Τραμπ και ερωτήθηκε για ποιον λόγο αποφεύγει να φωτογραφηθεί μαζί του. Ο Βρετανός πρωθυπουργός απάντησε ότι φωτογραφηθεί με όλους τους ηγέτες του ΝΑΤΟ αργότερα.

Τα βρετανικά μέσα ενημέρωσης εικάζουν ότι ο Μπόρις Τζόνσον αποφεύγει να εμφανισθεί δίπλα στον Ντόναλντ Τραμπ, που είναι εξαιρετικά αντιδημοφιλής στο Ηνωμένο Βασίλειο καθώς η προεκλογική του εκστρατεία βρίσκεται στην τελική ευθεία. Έχει μάλιστα ζητήσει από τον αμερικανό πρόεδρο να μην παρέμβει στην καμπάνια του.