«Δάχτυλο της Μόσχας» διαβλέπουν οι γαλλικές υπηρεσίες ασφαλείας πίσω από την υπόθεση των τριών ανδρών που συνελήφθησαν στο Παρίσι επειδή το πρωί του περασμένου Σαββάτου μετέφεραν και τοποθέτησαν πέριξ του Πύργου του Άιφελ πέντε φέρετρα γεμάτα με γύψο, καλυμμένα με τη γαλλική σημαία και με τις λέξεις «Γάλλοι στρατιώτες της Ουκρανίας».

Σύμφωνα με δημοσιεύματα των γαλλικών μέσων ενημέρωσης ο Βούλγαρος οδηγός του οχήματος που μετέφερε τα φέρετρα συνελήφθη λίγο μετά το συμβάν, όχι μακριά από τον Πύργο του Άιφελ, ενώ το απόγευμα συνελήφθησαν άλλα δύο άτομα, ένας Ουκρανός και ένας Γερμανός, λίγο πριν επιβιβαστούν σε λεωφορείο με προορισμό το Βερολίνο. Και οι τρεις ομολόγησαν ότι έλαβαν κάποια χρηματικά ποσά για να μεταφέρουν και να τοποθετήσουν τα φέρετρα.

Η εφημερίδα Le Monde αναφέρει πως οι τρεις συλληφθέντες είχαν επαφές με έναν άνδρα που κατά το παρελθόν είχε εμπλακεί σε πράξεις αντισημιτισμού στο Παρίσι. Σύμφωνα με την εφημερίδα, ο άνδρας αυτός σχετίζεται με ρωσικές δραστηριότητες που αποσκοπούν στην παραπληροφόρηση και γενικότερα την αποδιοργάνωση δυτικών χωρών.