Ο Μέσι σκόραρε για 34η φορά, καθάρισε το 1-0 επί της Λεβάντε και οδήγησε την Μπαρτσελόνα στην κατάκτηση της La Liga για δεύτερη σερί χρονιά και 26η συνολικά.

Πέρσι ήταν η Λεβάντε που έσπασε το εκπληκτικό αήττητο σερί του Ερνέστο Βαλβέρδε. Φέτος ήταν η Λεβάντε που τον… έστεψε ξανά πρωταθλητή Ισπανίας. Χρειάστηκε βέβαια να μπει ο Μέσι στο παιχνίδι για να καθαρίσει το ματς και με το 1-0 να χαρίσει στην ομάδα του τον τίτλο για δεύτερη σερί χρονιά και 26η στην ιστορία της, αλλά και 8η στις 11 τελευταίες διοργανώσεις.

Οι Καταλανοί ήξεραν ότι με τρίποντο θα έπαιρναν το ασημικό και μπήκαν με τρελή φούρια. Ωστόσο, ο Αϊτόρ είχε κατεβάσει ρολά, με το φάουλ του Κουτίνιο (40’) να σταματάει στο οριζόντιο δοκάρι. Στο β’ μέρος μπήκε στο γήπεδο ο ηγέτης της ομάδας και σε φάση διαρκείας άδειασε με προσποίηση σχεδόν ακίνητος δύο αντιπάλους, για να βάλει με το αριστερό το 34ο φετινό γκολ του στην Primera Division.

Από εκείνο το σημείο η Λεβάντε ρίσκαρε, βγήκε μπροστά, έκανε φάσεις και άγγιξε την ισοφάριση με δοκάρι στο 89’. Τελικά δεν μπόρεσε να χαλάσει τη φιέστα των Μπλαουγκράνα, με τον Μέσι να σηκώνει την εν λόγω κούπα για 10η φορά στην καριέρα του και να υπολείπεται δύο του θρυλικού Πάκο Χέντο που είναι και ο πολυνίκης του θεσμού. Μόνο που οι νικητές δεν είχαν μεγάλο γλέντι μπροστά τους, καθώς την Τετάρτη ακολουθεί η Λίβερπουλ…

Μπαρτσελόνα (Ερνέστο Βαλβέρδε): Τερ Στέγκεν, Πικέ, Λενγκλέ, Ζόρντι Αλμπα, Σεμέντο, Βιδάλ, Αρτούρ (73’ Μπουσκέτς), Ράκιτιτς, Κουτίνιο (46’ Μέσι), Ντεμπελέ (84’ Σέρζι Ρομπέρτο), Λουίς Σουάρες

Λεβάντε (Πάκο Λόπεθ): Αϊτόρ, Κόκε, Βέζο, Πιέρ, Λούνα, Βούκσεβιτς (65’ Μπάρντι), Σιμόν (46’ Μοράλες), Καμπάνια, Ροτσίνα, Τζέισον, Μαγιοράλ.

Πηγή: gazzetta.gr