Θύμα της πρώτης μεγάλης έκπληξης του Μουντιάλ 2022 και μιας από τις μεγαλύτερες εκπλήξεις στην ιστορία του Παγκοσμίου Κυπέλλου έπεσε η Αργεντινή. Η «Αλμπισελέστε» υπέστη την Τρίτη (22/11) ταπεινωτική ήττα με ανατροπή και σκορ 2-1 από την Σαουδική Αραβία στην πρεμιέρα του τρίτου ομίλου της διοργάνωσης στο Κατάρ και ήταν η πρώτη ήττα για την ομάδα του Λιονέλ Σκαλόνι μετά από τα ημιτελικά του Κόπα Αμέρικα, τον Ιούλιο του 2019, αφού έκτοτε δεν είχε χάσει ούτε ένα από τα 36 παιχνίδια που έδωσε.

Ο Λιονέλ Μέσι άνοιξε το σκορ από το σημείο του πέναλτι στο 10ο λεπτό της αναμέτρησης, αλλά η προσπάθειά του δεν αρκούσε, καθώς με τα γκολ των Σάλεχ Αλ-Σεχρί και Σάλεμ Αλ-Νταουσάρι η Σαουδική Αραβία πήρε τη σπουδαία νίκη.

Έξαλλα όπως ήταν αναμενόμενο πανηγύρισαν τη νίκη οι φίλοι της Σαουδικής Αραβίας. Μάλιστα ήταν τόσος ο ενθουσιασμός στην χώρα, που ο βασιλιάς Σαλμάν ενέκρινε πρόταση του πρίγκιπα διαδόχου Μοχάμεντ μπιν Σαλμάν και έδωσε εντολή να κηρυχθεί αργία η σημερινή ημέρα, όπως μετέδωσε το ειδησεογραφικό δίκτυο Al Arabiya, επικαλούμενο το σαουδαραβικό πρακτορείο ειδήσεων SPA.

Η αργία αφορά τους εργαζόμενους τόσο του δημόσιου όσο και του ιδιωτικού τομέα και αφορά και τους εκπαιδευτικούς όλων των βαθμίδων.

Viral τώρα έγινε η επική περιγραφή Σαουδάραβα σπίκερ, στο υπέροχο δεύτερο – και νικητήριο – γκολ της Σαουδικής Αραβίας με την τρομερή ατομική προσπάθεια του Αλ Νταουσάρι. Ο δημοσιογράφος έχασε το… μυαλό του, τρελάθηκε από τη χαρά του, σταμάτησε να περιγράφει, φώναζε ένα διαρκές γκοοοοοολ και για πάνω από ένα λεπτό ευχαριστούσε τον Αλάχ, προφανώς μην πιστεύοντας κι ο ίδιος αυτό που είχε γίνει στον αγωνιστικό χώρο.

Την παράσταση ανάμεσα στους απίστευτους πανηγυρισμούς από τους Σαουδάραβες που κάνουν τον γύρο του διαδικτύου «έκλεψε» κι ένας που ενώ παρακολουθούσε το παιχνίδι από το σπίτι του μόλις μπήκε το νικητήριο δεύτερο γκολ πάνω στην τρέλα της στιγμής έβγαλε τη δική του εξώπορτα από τους μεντεσέδες και την πέταξε έξω από το σπίτι, σε ένα video που ήδη έχει γίνει κι αυτό viral.