Ο Κριστιάνο Ρονάλντο μπορεί να έπαιξε για λίγο καιρό στην Σπόρτινγκ Λισαβόνας, αλλά άφησε ανεξίτηλο το σημάδι του στο κλαμπ όπου αναδείχθηκε το τεράστιο ταλέντο του. Έτσι, τα «λιοντάρια» αποφάσισαν να τον τιμήσουν δίνοντας το όνομά του στη θύρα επτά του γηπέδου τους «Ζοσέ Αλβαλάδε».

Η επιλογή της συγκεκριμένης πύλης εισόδου στο γήπεδο, φυσικά, δεν ήταν καθόλου τυχαία μιας και το νούμερο επτά είναι αυτό με το οποίο έχει συνδέσει ο Κριστιάνο Ρονάλντο την καριέρα του τόσο στη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ κι έπειτα στις Ρεάλ Μαδρίτης, Γιουβέντους και πλέον στην Αλ Νασρ της Σαουδικής Αραβίας και σαφώς στην Εθνική Πορτογαλίας.

Ο Κριστιάνο Ρονάλντο έπαιξε στην πρώτη ομάδα της Σπόρτινγκ Λισαβόνας για μία μόλις σεζόν, το 2002-2003 και κατέγραψε 31 συμμετοχές μαζί της σε όλες τις διοργανώσεις. Σημείωσε 5 γκολ και 6 ασίστ, παίζοντας αποκλειστικά στα άκρα της επίθεσης. Στις ακαδημίες της πήγε για πρώτη φορά το 1997 και αποχώρησε ως μέλος της πρώτης ομάδας το 2003.

Οι άλλες τιμές

Ωστόσο, το κλαμπ φέτος είχε τιμήσει και με άλλον τρόπο τον Κριστιάνο Ρονάλντο. Πριν από μερικούς μήνες, η Σπόρτινγκ Λισαβόνας αποκάλυψε την 3η φανέλα που θα χρησιμοποιεί αυτή την αγωνιστική περίοδο, η οποία είναι σχεδιασμένη επίσης προς τιμήν του 38χρονου Κριστιάνο. Αναγράφεται χαρακτηριστικά το «CR7», δίπλα από το σήμα της ομάδας. Επιπλέον, η φημισμένη ακαδημία του κλαμπ που έχει παράξει παίκτες μεγάλης κλάσης όπως ο Λουίς Φίγκο, ο Κουαρέσμα, ο Σιμάο και παλιότερα ο Φούτρε, φέρει το όνομα του «CR7».

Μπορεί να μην έμεινε για χρόνια στα «λιοντάρια», να μην συνέβαλε στην κατάκτηση τίτλων, αλλά η Σπόρτινγκ Λισαβόνας και οι οπαδοί της είναι περήφανοι που μπορούν να λένε πως ο Κριστιάνο Ρονάλντο είναι ένας από αυτούς.