Ανακοίνωση εξέδωσε ο ΣΥΡΙΖΑ αναφερομένη στον πρόεδρο της ΝΔ, με αφορμή τη συνέντευξη του Κυριάκου Μητσοτάκη στον τηλεοπτικό σταθμό Alpha.

«Ο κ. Μητσοτάκης δεν μπορεί ακόμα να ξεπεράσει ότι τα μνημόνια τελείωσαν. Την ώρα που όλοι συνομολογούν πως η εποχή των περικοπών τελείωσε και είναι η ώρα των ελαφρύνσεων, ο ίδιος παρουσίασε το Μνημόνιο που θέλει να επιβάλλει η ΝΔ, το οποίο περιλαμβάνει ιδιωτικοποίηση του ασφαλιστικού συστήματος, μείωση των δημοσίων δαπανών, εκχώρηση τομέων του Δημοσίου σε ιδιώτες, απολύσεις μέσω της αλήστου μνήμης “αξιολόγησης”, που είχε εφαρμόσει ο ίδιος, ως υπουργός, επαναφορά του μνημονιακού συστήματος 1 προς 5 για τις προσλήψεις, με ταυτόχρονη κατάργηση των κοινωνικών κριτηρίων (χρησιμοποιώντας, μάλιστα, ένα άθλιο επιχείρημα για τους δασοπυροσβέστες), κλείσιμο πανεπιστημιακών τμημάτων, αλλά και την επιστροφή του σαμαρικής έμπνευσης δόγματος “νόμος και τάξη”» αναφέρει ο ΣΥΡΙΖΑ σε γραπτή του ανακοίνωση σχολιάζοντας τη συνέντευξη του αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

Το γραφείο τύπου του κυβερνώντος κόμματος επισημαίνει καταλήγοντας πως «όσο για την προσπάθειά του να αποπροσανατολίσει από τις αποκαλύψεις για τον ανιψιό, συνεργάτη του και συνεταίρο του κ. Φλώρου με σενάρια περί φίμωσης και τρομοκράτησης της αξιωματικής αντιπολίτευσης, είναι αστεία».