«Δεν πετυχαίνουμε μόνο σ’ αυτό που οι άλλοι απέτυχαν αλλά με τις λιγότερες δυνατές απώλειες στο κοινωνικό σώμα. Και αυτό δεν ήταν κάτι εύκολο ή αυτονόητο» τόνισε ο Αλέξης Τσίπρας μιλώντας για την οικονομία και το τέλος του μνημονίου.

Στην ομιλία του στην Κοινοβουλευτική Ομάδα του κόμματος είπε: «Πετυχαίνουμε εκεί που απέτυχαν τρεις κυβερνήσεις ΝΔ-ΠΑΣΟΚ».

Ο κ. Τσίπρας είπε ότι οι πολίτες βρίσκουν ξανά τον τρόπο να είναι αισιόδοξοι και επεσήμανε: «Δεν υπάρχει στον ορίζονται παράταση του μνημονίου. Υπάρχει μόνο η ολοκλήρωση του προγράμματος και η καθαρή έξοδος, χωρίς όμως να σημαίνει αυτό ότι θα περάσουμε με μιας τις “πύλες του Παραδείσου”».

«Παρά τις δυσκολίες, οικονομία και κοινωνία πατάνε ξανά στα πόδια τους. Οι πολίτες ξαναβρίσκουν το δρόμο να έχουν και πάλι προσδοκίες» υπογράμμισε.

Μιλώντας στην ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ ο Αλέξης Τσίπρας είπε ότι η χώρα επιστρέφει σε ένα καθεστώς κανονικότητας με την έξοδο από το μνημόνιο και την επιτροπεία.

Επισήμανε ότι αυτό δεν σημαίνει ότι θα έχουμε λύσει όλα τα προβλήματα και ότι δε θα υπάρχουν ακόμη πληγές σοβαρές που θα πρέπει να επουλώσει η κυβέρνηση ή ότι δεν θα είμαστε υποχρεωμένοι να πιάνουμε τους δημοσιονομικούς μας στόχους προκειμένου να εξυπηρετούμε το χρέος «που η αλόγιστη διαχείριση των κυβερνήσεων που χρεοκόπησαν τη χώρα, φόρτωσαν στις πλάτες του ελληνικού λαού».

Ωστόσο, σημείωσε ότι «είναι εντελώς διαφορετικό να έχεις στόχους δεδομένους και να έχεις έναν στοιχειώδη έλεγχο στα πλαίσια των ευρωπαϊκών σου υποχρεώσεων και άλλο να είσαι αναγκασμένος να συγκυβερνάς με τη τρόικα».