Μπορεί η τραγωδία των Τεμπών να έχει πόνο και ανθρώπους που χάθηκαν άδικα, όμως υπάρχουν και ιστορίες επιβατών που βγήκαν ζωντανοί. Μία τέτοια περίπτωση είναι μία 25χρονη, που βρισκόταν στο έκτο βαγόνι και την τελευταία στιγμή αποφάσισε να παραμείνει στη θέση της και να μην πάει στο δεύτερο βαγόνι για να φορτίσει το laptop της.

«Το κορίτσι μου μου τηλεφώνησε λίγα λεπτά μετά το ατύχημα. Όταν γύρισε στην  Θεσσαλονίκη νόμιζα πως κέρδισα το τζόκερ. Το παιδί ήταν πολύ τρομαγμένο. Μου είπε πως υπήρχε έκρηξη και καπνός. Στην αρχή, είχε χάσει το κινητό της, μετά το βρήκε και μας ειδοποίησε. Κρύωνε, έτρεμε επειδή ήταν τρομαγμένη, της είπα να σκεπαστεί με κάτι και να απομακρυνθεί από το σημείο. Μετά από λόγο που είδε ασθενοφόρα και αστυνομικούς», είπε αρχικά ο πατέρας της στην εκπομπή του MEGA, Χαμογέλα και πάλι, και συνέχισε:

«Όταν το παιδί γύρισε και είδα πως είχε μόνο ένα χτύπημα στον αυχένα και βλέποντας όλα τα υπόλοιπα, δεν μπορούσα να νιώσω χαρά. Νιώθω μία θλίψη. Αυτό το “πάμε και όπου βγει” νομίζω θα στοιχειώνει όλους τους Έλληνες και αντικατροπτίσει την ελληνική πραγματικότητα. Δεν μπορώ να είμαι χαρούμενος γατί πολλοί άνθρωποι χάσανε τα παιδιά τους.

Μετά το πρώτο σοκ άρχισε να θυμάται πράγματα που δεν θυμόταν. Ήταν πολύ τυχερή γιατί μου είπε πως ήθελε να πάει στο βαγόνι 2 να φορτίσει το laptop γιατί η πρίζα που είχε εκεί στο τραπεζάκι της δεν δούλευε. Τελικά είχε και μια κοπέλα δίπλα της που κοιμόταν και για να μην την ενοχλήσει, δεν σηκώθηκε και δεν πήγε στο βαγόνι 2».