Πέθανε ο Γρηγόρης Οικονομίδης χτυπημένος από τον Η1Ν1

Έχει γυρίσει ντοκιμαντέρ τα οποία έχουν προβληθεί από την ΕΡΤ


ΕΛΛΑΔΑ
10:15
26/01/2016
Πέθανε ο Γρηγόρης Οικονομίδης χτυπημένος από τον Η1Ν1
2
loading

Έφυγε το πρωί της Δευτέρας, ανήμερα της ονομαστικής του εορτής, από τον ιό Η1Ν1, ο πολιτικός μηχανικός, επιθεωρητής ενέργειας, ερευνητής και σκηνοθέτης Γρηγόρης Οικονομίδης, όπως μετέδωσε η ΕΡΤ. Η κηδεία του θα γίνει σήμερα, Τρίτη, στον Ιερό Ναό Αγ.Γεωργίου στην Κερατέα.

Ο Γρηγόρης Οικονομίδης ειδικεύτηκε με μεγάλη επιτυχία στο βιοκλιματικό και ενεργειακό σχεδιασμό κτιρίων και τη μελέτη της ενεργειακής απόδοσης αυτών, ενώ έχει γυρίσει ντοκιμαντέρ τα οποία έχουν προβληθεί από την ΕΡΤ.

Στο ντοκιμαντέρ «128: Κερατέα, μια πραγματική ιστορία» καταγράφει την προσπάθεια των κατοίκων με την υπόθεση του ΧΥΤΑ.

Επίσης, στο ντοκιμαντέρ του «Χαλκηδόνα, η Ελληνική κοινότητα της ασιατικής Πόλης» έχει ως θέμα την ιστορική εξέλιξη της Ασιατικής συνοικίας της Κωνσταντινούπολης, της Χαλκηδόνας, του σημερινού Kadıköy.

Στο ντοκιμαντέρ γίνεται εκτενής αναφορά στη γεωγραφική θέση της περιοχής, τη συγκοινωνιακή της σύνδεση και την αρχιτεκτονική της παράδοση. Διεξοδικά παρουσιάζεται η θρησκευτική οργάνωση της ελληνικής κοινότητας, η παιδεία, η σχέση των κατοίκων με τη θάλασσα, τα επαγγέλματα, η κοινωνική και οικονομική ζωή του τόπου αλλά και στοιχεία σχετικά με τη συλλογική οργάνωση της κοινότητας. Ιδιαίτερη αναφορά γίνεται στα Σεπτεμβριανά του 1955, στις απελάσεις του 1964 και στην σταδιακή εγκατάλειψη της κοινότητα από τους Ρωμιούς κατοίκους της.

Το ντοκιμαντέρ καλύπτεται από προφορικές μαρτυρίες Ελλήνων και Τούρκων κατοίκων στην Χαλκηδόνα και στην Ελλάδα εμπλουτισμένες από σπάνιο αρχειακό και σύγχρονο οπτικό υλικό. Μέσα από τις ιστορίες των Ελλήνων της κοινότητας, οι πρωταγωνιστές αναπολούν το παρελθόν και προβληματίζονται για το μέλλον, σε μια Πόλη που συνεχώς αλλάζει.

ΚΑΝΤΕ LIKE ΣΤΟ NEWSBEAST.GR

2
σχόλια
  1. avatar filos 2003

    Κανένα άλλο πρόβλημα δεν είχε ο Γρηγόρης. Το ρεπορτάζ όσο κι αν φαίνεται απίστευτο κυριολεκτεί. Ας είμαστε όλοι ιδιαίτερα προσεκτικοί. Συλλυπητήρια στους δικούς του και καλό ταξίδι στον Γρηγόρη μας.

  2. avatar gr1908

    έτσι μόνο τρομοκρατία σκορπάτε με τον Η1Ν1 και εγώ την πέρασα και η κόρη μου 4 χρόνων στο σπίτι όπως όλες η ιώσεις (απλά θέλει μεγαλύτερη προσοχή κυρίως σε ευπαθείς ομάδες γιατί συνήθως είναι αρκετά επιθετικός ιός ) μάλλον κάποια αλλά υπάρχον προβλήματα επιδινώθηκαν εξαιτίας του ιού και όχι ο ιός κάθε αυτού συληπητήρια στην οικογένεια ...

Παρακαλούμε περιμένετε ...
Το newsbeast επιλέγει
Το newsbeast προτείνει