Τραγικό τέλος είχε η προσπάθεια εντοπισμού του βρετανού παρουσιαστή του BBC, Μάικλ Μόσλεϊ, στη Σύμη. Ο 67χρονος εντοπίστηκε νεκρός λίγο πριν από τις 11:00 το πρωί, λίγα μέτρα από την παραλία της Αγίας Μαρίνας χάρη στις λήψεις του συνεργείου της ΕΡΤ.

«Ο Αντώνης Μυστιλόγλου ήταν με την κάμερα και εμείς με το μικρόφωνο. Τον εντοπίσαμε όταν μπαίναμε στον κόλπο της Αγίας Μαρίνας. Ο Αντώνης κατέγραφε συνεχώς με την κάμερα και στην πορεία, βλέποντας το υλικό που είχε τραβήξει, είδε ότι κάτι περίεργο ήταν κοντά στον φράχτη, 50 μ. από τη θάλασσα και διαπιστώσαμε μετά στο ζουμ ότι όντως ήταν αυτός ο άνθρωπος, διότι γυάλιζε το ρολόι του. Ήταν σε ύπτια θέση», περιέγραψε στην εκπομπή Νewsroom του EΡΤΝews o δημοσιογράφος, Αριστείδης Μιαούλης.

Στην κάμερα του EΡΤΝews μίλησε και ο δήμαρχος Σύμης, Λευτέρης Παπακαλοδούκας, ο οποίος ενημέρωσε τις Αρχές για το πού βρέθηκε η σορός.

«Αξίζουν συγχαρητήρια στον κάμεραμαν και στον Μιαούλη. Ήμασταν μαζί. Είδε (σ.σ. ο εικονολήπτης) κάποιο αντικείμενο. Κάναμε ανάλυση και τελικά είναι το πτώμα του δημοσιογράφου που ψάχνουμε όλες αυτές τις μέρες», δήλωσε ο δήμαρχος Σύμης.

«Ήταν πεσμένος ανάσκελα στα βράχια»

«Ο άνθρωπος φαινόταν ότι έπεσε ανάσκελα», ανέφερε ο δημοσιογράφος του EΡΤΝews, περιγράφοντας την κατάσταση στην οποία βρέθηκε η σορός στα βράχια. «Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες κάποιο πρόβλημα παρουσιάστηκε στην καρδιά του και έπεσε στα βράχια», όπως μετέδωσε ο Αριστείδης Μιαούλης με τις πρώτες ενδείξεις να δείχνουν ότι ο Μόσλεϊ ήταν νεκρός εδώ και αρκετές ημέρες. Ωστόσο, όπως είπε, δεν είναι ακόμη σαφές αν ο θάνατός του επήλθε από την πτώση ή από κάποιο παθολογικό πρόβλημα.