Newsbeast | Ειδήσεις και νέα από την Ελλάδα και τον Κόσμο.

Τι να κάνετε αν λάβατε λάθος ραβασάκι για ανασφάλιστο όχημα

Εκατοντάδες χιλιάδες λάθη στα ειδοποιητήρια


ΟΙΚΟΝΟΜΙΑΕΛΛΗΝΙΚΗ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
10:57
19/06/2017
Τι να κάνετε αν λάβατε λάθος ραβασάκι για ανασφάλιστο όχημα
22
loading

Ειδοποιητήρια μέσω ΤΑΧΙSnet και ηλεκτρονικού ταχυδρομείου λαμβάνουν ήδη 1.151.000 κάτοχοι πιθανών ανασφάλιστων οχημάτων με τα οποία καλούνται να ασφαλίσουν τα οχήματά τους και να καταβάλλουν το ειδικό παράβολο των 250 ευρώ εντός διμήνου. Διαφορετικά οι Αστυνομικές Αρχές θα προχωρήσουν στην αφαίρεση της άδειας κυκλοφορίας τους και των πινακίδων των οχημάτων τους.

Τα οχήματα αυτά εντοπίστηκαν κατά την διασταύρωση που διενήργησε η Ανεξάρτητη Αρχή Δημοσίων Εσόδων μεταξύ του συνόλου των κυκλοφορούντων οχημάτων και του αρχείου των κυκλοφορούντων με ασφαλιστική κάλυψη (στις 6/6/2017).

Για την πληρωμή του οφειλόμενου παραβόλου έχει δημιουργηθεί παράβολο από την ΑΑΔΕ για κάθε ΑΦΜ ιδιοκτήτη, το οποίο φέρει τον ίδιο αριθμό με τον αριθμό πρωτοκόλλου της παρούσας. Ανάκτηση και πληρωμή του μπορεί να γίνει μέσα από την εφαρμογή e-Παράβολο, στον ιστότοπο www.aade.gr

Το παράβολο οφείλεται σε κάθε περίπτωση σύναψης ασφαλιστηρίου συμβολαίου μετά την ημερομηνία διασταύρωσης, ακόμα και αν το συμβόλαιο έχει συναφθεί πριν την ενημέρωση με την παρούσα επιστολή του ιδιοκτήτη του οχήματος.

Στις περιπτώσεις που μη ορθώς το όχημά σας περιλαμβάνεται στον κατάλογο των μη ασφαλισμένων, θα πρέπει, κατά περίπτωση, να ακολουθείται η κατωτέρω διαδικασία:

 • Αν ήταν ασφαλισμένο κατά την ημερομηνία διασταύρωσης, θα πρέπει να απευθυνθείτε στην ασφαλιστική επιχείρηση στην οποία το έχετε ασφαλίσει, προκειμένου να γίνουν οι εκ μέρους της αναγκαίες ενέργειες
 • Αν δεν σας ανήκε ποτέ ή έχει αλλάξει αριθμό κυκλοφορίας ή έχει διαγραφεί ή ήταν σε ακινησία κατά την ημερομηνία διασταύρωσης θα πρέπει να απευθυνθείτε στην αρμόδια για τη φορολογία σας Δ.Ο.Υ. προσκομίζοντας τα απαραίτητα δικαιολογητικά (βεβαίωση ακινησίας ή ιστορικό μεταβολών του συγκεκριμένου οχήματος από την αρμόδια Περιφερειακή Υπηρεσία Μεταφορών, στην οποία έχει εκδοθεί η άδεια κυκλοφορίας του κ.λπ.)
 • Αν υπάρχει λάθος στα στοιχεία της άδειας κυκλοφορίας ή το όχημα δεν σας ανήκει πλέον, θα πρέπει να απευθυνθείτε στην αρμόδια, κατά τα προαναφερθέντα, Περιφερειακή Υπηρεσία Μεταφορών.
 • Αν υποβλήθηκε αίτηση μεταβίβασης του οχήματος σε Κ.Ε.Π. και δεν έχει εκδοθεί ακόμα η νέα άδεια κυκλοφορίας, θα πρέπει να απευθυνθείτε σε οποιαδήποτε Δ.Ο.Υ. προσκομίζοντας σχετική βεβαίωση του Κ.Ε.Π. για την υποβολή του αιτήματος μεταβίβασης
 • Αν υπάρχει εξαίρεση της υποχρεωτικής ασφάλισης κατ' εφαρμογή της διάταξης του άρθρου 3 του π.δ. 237/1986 (ΦΕΚ Α΄ 331), όπως ισχύει, θα πρέπει να απευθυνθείτε σε οποιαδήποτε Δ.Ο.Υ., προσκομίζοντας τα σχετικά δικαιολογητικά.
 • Στην περίπτωση που το όχημά σας εντοπίσθηκε και από την Αστυνομική Αρχή και επιβλήθηκαν οι ποινές και τα πρόστιμα της παρ.4 του άρθρου 5 και του άρθρου 12 του π.δ.237/1986, όπως ισχύουν, δεν απαιτείται η πληρωμή του παραβόλου των 250,00 ευρώ για την έκδοση ασφαλιστηρίου συμβολαίου. Θα πρέπει όμως, πριν την έκδοση ασφαλιστηρίου συμβολαίου, να απευθυνθείτε σε οποιαδήποτε Δ.Ο.Υ. προσκομίζοντας τη σχετική πράξη της Αστυνομικής Αρχής για τη γνωστοποίηση της εξαίρεσής σας από την υποχρέωση πληρωμής του παραβόλου.
 • Τα παράβολα που δεν θα χρησιμοποιηθούν, καθώς και αυτά που δημιουργήθηκαν για οχήματα που εξαιρέθηκαν κατά τα προαναφερθέντα από τον κατάλογο των μη ασφαλισμένων, ακυρώνονται αυτόματα.
 • Σε περίπτωση μη συμμόρφωσής σας με τα προαναφερθέντα, μετά την παρέλευση διμήνου από την έκδοση της παρούσας, τα στοιχεία σας και τα στοιχεία του οχήματός σας θα αποσταλούν στην αρμόδια Αστυνομική Αρχή προκειμένου να επιβληθούν οι προβλεπόμενες κυρώσεις (αφαίρεση στοιχείων κυκλοφορίας κ.λ.π.).

ΚΑΝΤΕ LIKE ΣΤΟ NEWSBEAST.GR

22
σχόλια
 1. avatar πετσος

  Αν λάβετε λάθος ραβασάκι να μεταβείτε στον Εισαγγελέα και να κάνετε μύνηση κατά παντός υπευθύνου.
  Τίποτα άλλο.

 2. avatar Χρηστος Σερρες

  Επειδη ολα ειναι δουλειες του ποδαριου.
  Μου εστειλαν στον λογιστη μου email οτι εχω ανασφαλιστα δυο οχηματα.Ενα για το ι.χ.φορτηγακι που που εχει διαγραφη τον Ιουλιο του'16 και για μηχανακι που πωληθηκε τον 7ο του 1996.
  Ταλαιπωρια για την ανικανοτητα καποιων υπαλληλων
  ΕΛΛΕΣ ΤΟ ΜΕΓΑΛΕΙΟ ΣΟΥ.

 3. avatar Hickory

  Όλα τα πρόστιμα αν τα πληρώσεις εντός 3Ημερών πληρώνεις το μισό. Εδω γιατι???

 4. avatar Κηνσορας

  Απόψεις:
  1.Αγνοια νόμου επιτρέπεται;;
  2.Εγω δεν πληρώνω γιατί είμαι μάγκας.Ας πληρωσουν οι μ......Επιτρεπεται;
  3.Αν κάποιος τραυματισθεί από την οικογένεια ανασφαλιστου να αποζημιωθεί φυσικά.Επιτρεπεται;
  4.Αφου λοιπόν δε βάζουμε μυαλό Dura lex sed lex....

 5. avatar finmachine2

  Μη μπερδεύεστε. Ίσως δεν έγινα σαφής. Λέγοντας πως σε λίγο θα είναι ποινικό αδίκημα να είσαι έλληνας, δεν επικροτώ το να κυκλοφορεί κανείς με ανασφάλιστο όχημα. Εννοώ πως το πρόστιμο 250 ευρώ έχει καθαρά εισπρακτικό χαρακτήρα. Θα μπορούσαν απευθείας να προβούν σε αφαίρεση πινακίδων, μετά από ειδοποίηση. Υπάρχουν περιπτώσεις ανθρώπων, που εσκεμμένα, έχουν σταματημένο στο γκαράζ το αμάξι τους για ένα διάστημα, δε το κινούν και το ασφαλίζουν για να το χρησιμοποιήσουν το μισό χρόνο. Άνθρωποι ηλικιωμένοι πχ. Μη προτρέχουμε. Δε σημαίνει ότι ένα αμάξι ανασφάλιστο για 3 μήνες, κυκλοφορεί κιόλας. Αυτός που έχει ανασφάλιστο, λόγο αδυναμίας πληρωμής, θα αγνοήσει το πρόστιμο και θα συνεχίσει να όδηγει ανασφάλιστος.

 6. avatar Το σωστό

  Είναι να πιάσουν στο δρόμο ανασφάλιστα οχήματα και όχι στο γκαράζ μου που το έχω γιατί έχει χαλάσει και δεν έχω να το φτιάξω γιατί το ανακατασκευαζω και πολλά ακόμη παράδειγματα ........αλλά μυαλό που ??????????

 7. avatar saibar

  σε χρονο μηδεν παρθηκαν αποφασεις κ λειτουργησαν παννελλαδικα ολες οι ηλεκτρονικεε υπηρεσιες για μια ακομη αφαιμαξη .τρεχουν τωρα παπουδες με πεταμενα μηχανακια κ ποσοι αλλοι που ενω πληρωσαν οι ασφαλιστες τα κλεψαν.ακομα κ καποιοι που δεν ειδοποιηθηκαν.σιχαματα..στους γερμανους η στους αγγλους αν τα καναν αυτα θα γινοταν τριτος παγκοσμιος...[...].

 8. avatar ΔΑΜΩΝ

  ΔΙΝΕΤΕ ΛΑΘΟΣ ΣΥΜΒΟΥΛΕΣ .Μηνυτηρια αναφορα κατα παντος υπευθυνου και αν αυτος βρεθει αγωγη και χρηματικη απαιτηση για να προσεχουν οταν ειναι να κανουν τα επομενα λαθη τους.
  Τις ακριβεις διαδικασιες δεν τις γνωριζω ουτε τον προσδιορισμο των κατηγοριων, αυτα ειναι δουλειες των δικηγορων ,αλλα επι τελους πρεπει να σταματησει να τρεχει ο πολιτης να διορθωσει το λαθος καθε "γραφιστα" υπαλληλου.Οι κινησεις που περιγραφετε ειναι οι προσταγες του"κρατους"(sic) για να αποποιηθει τις ευθυνες του

 9. avatar Mplaky

  ΑΥΤΟΙ ΟΛΟΙ ΟΙ ΝΟΜΙΚΟΙ ΞΕΡΩΛΕΣ ΘΕΛΩ ΝΑ ΜΟΥ ΥΠΟΔΕΙΞΟΥΝ ΠΩ ΘΑ ΠΑΡΩ ΚΑΙ ΑΠΟ ΠΟΙΟΝ ΑΠΟΖΗΜΙΩΣΗ ΑΠΟ ΚΑΠΟΙΟΝ ΠΟΥ ΤΗΝ ΚΟΠΑΝΗΣΕ ΓΙΑΤΙ ΠΡΟΦΑΝΩΣ ΔΕΝ ΕΙΧΕ ΑΣΦΑΛΙΣΜΕΝΟ ΟΧΗΜΑ

 10. avatar KΛΕΩΝ

  [..]τους απλα οσους κυκλοφορουν ανασφαλιστοι!

 11. avatar gnm

  Η χωρα εχει καταντησει μπο[...]λο. Δεν ξερουν τι τους γινεται....

 12. avatar ΚΜ1

  Μόνιμος κάτοικος Αυστραλίας .αν σου στείλουν λάθος λογαριασμό ( σπάνιο) τους παίρνεις τηλ με δίκη τους χρέωση σου ζητάνε συγνώμη και σου λένε απλά αγνόησε τον θα το κανονίσουν αυτοί

 13. avatar iasonakos

  τι λετε ρε [...].....δεν εχω δικαιωμα να αγορασω μια κινητη αξια...κ να την εχω στο σπιτι μου....μην πληρωσεται τιποτα..ομαδικες αγωγες....αρκει το συνολο της συμετοχης μεγαλο των ιδιοκτητων.....αυτες ειναι πανικοβλητες κινησεις!!!

  1. avatar Kaptein

   Λες μπουρδες!!!!

  2. avatar Neopard76

   Η άγνοια νόμου και κινδύνου είναι άσχημο πράγμα. Περί αστικής ευθύνης... τίποτα ε? μαυρα μεσάνυχτα

 14. avatar george100

  δεν καταλαβαινω το σχολιο του φιλου. δηλ αυτοι που πληρωνουν κανονικα ασφαλιση τοσα χρονια τι είναι ? μ......ς και οι υπολοιποι που δεν πληρωνουν μαγκες? επιτελους κατι που επρεπε να γινει εδώ και πολλα χρονια.

 15. avatar finmachine2

  Όπως καταλαβαίνετε... το να ζείς στην Ελλάδα, είναι πλέον ποινικό αδίκημα. Θα πληρώνουμε ώσπου να πεθάνουμε.

  1. avatar Dura lex sed lex

   Dura lex sed lex

  2. avatar Neopard76

   Θέλω να οδηγείς και να χτυπήσεις ανασφάλιστος άνθρωπο, να δώ μετά τι θα κάνεις...

  3. avatar Stateless

   Ποινικό αδίκημα είναι να κυκλοφορεις ανασφάλιστος.
   Θέλω να σου κάνει ζημιά ένα τέτοιο αυτοκίνητο για να δω μετά τι θα λες!
   Από περιέργεια και μόνο.

   1. avatar αντιλογος

    Το λές μόνος σου...ΜΑ ΚΥΚΛΟΦΟΡΕΙΣ ...οχι να το εχεις ακινητοποιημένο γιατι δεν έχεις να βάλεις βενζίνα .....γίνατε όλοι πιθικάκια των ασφαλιστικών...... ξυπνατε [...]

    1. avatar Stateless

     Και πως το αποδεικνύεις ρε πονηριδη?

Παρακαλούμε περιμένετε ...
Το newsbeast επιλέγει
Το newsbeast προτείνει