Η Hyundai Motor αποκάλυψε τη γκάμα του νέου i30 (3 η γενιά) που διαθέτει αναβαθμισμένη σχεδίαση, τεχνολογίες αιχμής και μεγάλη γκάμα αμαξωμάτων (hatchback, fastback και tourer), καθώς και με τη σπορ έκδοση N Line. Το νέο i30 είναι εξοπλισμένο με βελτιωμένες τεχνολογίες συνδεσιμότητας και χαρακτηριστικά άνεσης, γεγονός που το καθιστά ακόμη πιο ανταγωνιστικό στην κατηγορία του.

Το εξωτερικό του νέου i30 είναι άμεσα αναγνωρίσιμο από το ξεχωριστό εμπρός και το κομψό πίσω μέρος. Στο εμπρός μέρος, η σχεδίαση της μάσκας, το ένθετο του προφυλακτήρα κάτω από την πινακίδα κυκλοφορίας και τα περιβλήματα των προβολέων ομίχλης έχουν επανασχεδιαστεί. Στο πίσω μέρος του αμαξώματος στις εκδόσεις hatchback και tourer, το ένθετο χρωμίου του πίσω προφυλακτήρα διαθέτει μια πιο αιχμηρή εμφάνιση.

Οι προβολείς και τα πίσω LED φώτα διατίθενται πλέον στάνταρ στο νέο i30. Το μοντέλο διαθέτει επίσης ζάντες αλουμινίου 16 ιντσών με νέα σχεδίαση και οι πελάτες θα μπορούν να επιλέξουν ανάμεσα από 12 εξωτερικά χρώματα. Η σχεδιαστική ανανέωση συνεχίζεται και στο εσωτερικό του μοντέλου, όπου το μαύρο εσωτερικό μπορεί να συνδυαστεί με τέσσερις μοντέρνες επενδύσεις καθισμάτων: ύφασμα, ύφασμα & δέρμα, δέρμα καθώς και ύφασμα suede και δέρμα.

Με τη σχεδιαστική αναβάθμισή του, το Νέο i30 N Line έχει ακόμη πιο σπορ χαρακτηριστικά με το πιο ιδιαίτερο πλέγμα στη γρίλια και τις τριπλές οριζόντιες γραμμές σε κόκκινο χρώμα που διακοσμούν το εσωτερικό από δέρμα & υφασμάτινο suede. Οι πελάτες μπορούν να επιλέξουν μεταξύ των ζαντών αλουμινίου N Line 17 ιντσών και 18 ιντσών (αναλόγως κινητήρα) με τη νέα σχεδίαση.

Τα αναβαθμισμένα χαρακτηριστικά συνδεσιμότητας του νέου i30 προσφέρουν στους πελάτες πιο άνετη ψηφιακή εμπειρία στο αυτοκίνητο. Τα νέα χαρακτηριστικά περιλαμβάνουν στάνταρ ψηφιακό πίνακα οργάνων 10,25”, τρεις θύρες φόρτισης USB τύπου C μπροστά και πίσω, ενημερώσεις χαρτών Over-the-Air (OTA) και πλήρη φώτα LED εμπρός και πίσω.

Στην 3 η γενιά του οικογενειακόύ μοντέλου της Hyundai διατίθενται (στάνταρ εξοπλισμός) περισσότερα χαρακτηριστικά ασφαλείας Smart Sense. Το Forward Collision – Avoidance Assist (FCA) βοηθά στον εντοπισμό και την αποφυγή πιθανών ατυχημάτων με εμπόδια μπροστά. Για ασφαλέστερη οδήγηση στους αυτοκινητόδρομους, το Lane Following Assist (LFA) διατηρεί το όχημα στην τρέχουσα λωρίδα κυκλοφορίας και το Intelligent Speed Limit Assist (ISLA) ειδοποιεί τον οδηγό με ηχητικές και οπτικές προειδοποιήσεις όταν το όχημα υπερβαίνει το όριο ταχύτητας.

To σύστημα Rear Occupant Alert (ROA) προειδοποιεί τον οδηγό εάν η πίσω πόρτα είχε ανοίξει κατά τη διάρκεια του ταξιδιού με ένα μήνυμα στις οθόνες του ταμπλό- για να αποτρέψει την παραμονή οποιουδήποτε στο πίσω κάθισμα.

Προαιρετικά οι πελάτες έχουν τη δυνατότητα να επιλέξουν το σύστημα FCA με Junction Turning έχοντας αυξημένη ασφάλεια όταν στρίβουν αριστερά σε διασταυρώσεις καθώς και το το Highway Driving Assist (HDA) 1.5, που διατηρεί την απόσταση του οχήματος από άλλο μπροστικό όχημα και προσαρμόζει αυτόματα την ταχύτητα του οχήματος σύμφωνα με το όριο, διατηρώντας το στην τρέχουσα λωρίδα κυκλοφορίας. Ολοκληρωμένο με ακόμη περισσότερα χαρακτηριστικά άνεσης, το νέο i30 σχεδιάστηκε για να είναι ένα αυτοκίνητο για όλους. Σε όλο το εσωτερικό και στο πορτμπαγκάζ έχουν προστεθεί φώτα LED για καλύτερο φωτισμό.

Παράλληλα, με τους μπροστινούς και πίσω αισθητήρες στάθμευσης και την προειδοποίηση απόστασης στάθμευσης (PDW) οι οδηγοί προειδοποιούνται εάν εντοπιστεί εμπόδιο όταν το όχημα κινείται προς τα εμπρός ή προς τα πίσω με χαμηλές ταχύτητες.

Για να βελτιώσουν την αποδοτικότητα του καυσίμου, οι πελάτες μπορούν να επιλέξουν κινητήρα με σύστημα 48V Hybrid. Αυτό το σύστημα υποστηρίζει τον κινητήρα εσωτερικής καύσης προσθέτοντας ηλεκτρική ισχύ σε διάφορα στάδια οδήγησης, όπως η εκκίνηση, η επιτάχυνση και η ανάκτηση, βελτιώνοντας τις επιδόσεις και μειώνοντας την κατανάλωση καυσίμου.

Η παραγωγή του νέου i30 θα ξεκινήσει εντός του Απρίλιο 2024 στην παραγωγική μονάδα της Hyundai στην πόλη Nošovice της Δημοκρατίας της Τσεχίας και αναμένεται στην Ελληνική αγορά τους αμέσως επόμενους μήνες.