Ο Τομ Κρουζ μπορεί να έχει συνδεθεί άρρηκτα με την ταινία Top Gun με το δεύτερο μέρος της να κυκλοφορεί ήδη στους κινηματογράφους και να σημειώνει ρεκόρ εισπράξεων, όμως ο ίδιος δεν ήθελε αρχικά να συμμετέχει στο σίκουελ.

Σύμφωνα με την nypost.com, ο σκηνοθέτης της ταινίας Joseph Kosinski πέταξε μέχρι τη Γαλλία και συγκεκριμένα το Παρίσι για να συναντήσει τον Χολιγουντιανό ηθοποιό και μέσα σε 30 λεπτά έπρεπε να βρει ένα τρόπο για να πει το «ναι» καθώς χωρίς αυτόν ήξερε ότι δεν θα γινόταν τίποτα.

Ο ίδιος μίλησε στο Polygon και είπε ότι «διάβασα το σενάριο, είχα κάποιες ιδέες και στον Jerry Bruckheimer (σ.σ. Αμερικανός παραγωγός) άρεσαν αυτές οι ιδέες. Είπε, “ξέρεις τι, πρέπει να πας να το πεις απευθείας στον Τομ».

Τομ Κρουζ και Τζόσεφ Κοζίνσκι
Ο Τομ Κρουζ και ο Joseph Kosinski στο Φεστιβάλ Καννών 2022

«Πετάξαμε στο Παρίσι, όπου ο Τομ γύριζε το Mission: Impossible, είχαμε περίπου μισή ώρα από τον χρόνο του, μεταξύ των γυρισμάτων», είπε χαρακτηριστικά ο Kosinski. Παρόλα αυτά, όταν έφτασε βρέθηκε αντιμέτωπος με μια κατάσταση, που περίμενε μεν, αλλά δεν είχε υπολογίσει ποτέ.

«Βασικά είχα 30 λεπτά για να κάνω αυτή την ταινία, κάτι που δεν είχα καταλάβει όταν πετάγαμε. Αλλά όταν έφτασα εκεί, διαπίστωσα ότι ο Τομ πραγματικά δεν ήθελε να φτιάξει άλλο Top Gun», είπε στο Polygon και πρόσθεσε ότι «είναι μία από αυτές τις στιγμές ως σκηνοθέτης, που έχεις μία σε κάθε ταινία, όπου είσαι επί τόπου για να εξηγήσεις γιατί πρέπει να γίνει αυτή η ταινία. Είχα 30 λεπτά για να το κάνω».

Η δύναμη του «αστέρα»

Μόλις εξήγησε τους λόγους για τους οποίους έπρεπε να γίνει το σίκουελ του Top Gun, ο Joseph Kosinski περίμενε με αγωνία την απάντηση του Τομ Κρουζ με τον χρόνο να έχει παγώσει, παρά το γεγονός ότι κύλησαν απλά μερικά δευτερόλεπτα.

Ο ηθοποιός λοιπόν, σηκώθηκε από την θέση του και πήρε το κινητό του τηλέφωνο, όπου κάλεσε τον επικεφαλής της Paramount Pictures.

«Φτιάχνουμε ένα άλλο Top Gun», είπε στα στελέχη, με τον Kosinski να μένει «άφωνο». «Ήταν αρκετά εντυπωσιακό να βλέπεις τη δύναμη ενός πραγματικού “αστέρα” του κινηματογράφου εκείνη τη στιγμή», είπε χαρακτηριστικά.

Τομ Κρουζ
Ο Τομ Κρουζ στην πρεμιέρα της ταινίας Top Gun: Maverick

Μάλιστα, από εκείνη την στιγμή, βρήκε το όνομα της ταινίας την οποία και ονόμασε Top Gun: Maverick και όχι Top Gun 2. «Μόλις είχα τον τίτλο, ξέρετε, που νομίζω ότι τα συνόψιζε όλα», είπε και πρόσθεσε ότι «δεν πρόκειται να το ονομάζαμε Top Gun 2, αλλά θα το λέγαμε Top Gun: Maverick… Είναι μια ιστορία με χαρακτήρες, ένα δράμα με αυτή τη γιγάντια ταινία δράσης γύρω της. Και αυτό για μένα είναι η ταινία Top Gun».

Μέχρι στιγμής, η νέα ταινία του Τομ Κρουζ έχει κάνει ρεκόρ εισπράξεων από την πρεμιέρα που είχε το Σαββατοκύριακο, καθώς έχει φέρει στα ταμία το ποσό των 134 εκατ. δολαρίων σε 4.732 κινηματογράφους της Βόρειας Αμερικής.