Πόσα ταξίδια μπορούμε αλήθεια να κάνουμε στη ζωή μας; Είναι αυτονόητο πως τόσο η διάρκεια του βίου όσο και το οικονομικό περιθώριο του καθενός μας δεν επαρκούν για την επίσκεψη και των 101 προορισμών που πρόκειται να σας παρουσιάσουμε για τις επόμενες 101 ημέρες.

Ωστόσο, ας ελπίσουμε πως μέσα από αυτήν την ομολογουμένως μεγάλη ποικιλία θα βρείτε κάτι που θα σας κινήσει το ενδιαφέρον.

Έτοιμοι; Φύγαμε!

Νο. 20. Disneyland, Καλιφόρνια

Το πάρκο της Disneyland στην Καλιφόρνια, χτισμένο στο Disneyland Resort στο Anaheim, άνοιξε στις 17 Ιουλίου 1955 και έκτοτε αποτελεί το πιο διάσημο θεματικό πάρκο στον κόσμο, που έδωσε έμπνευση για τα εκατοντάδες παρόμοια, που ακολούθησαν το παράδειγμα του.

Είναι το μόνο θεματικό πάρκο που σχεδιάστηκε και κατασκευάστηκε υπό την άμεση εποπτεία του ίδιου του Walt Disney, ο οποίος αποφάσισε την δημιουργία, αφού επισκέφθηκε διάφορα λούνα παρκ με τις κόρες του, τη δεκαετία του 1930 και του 1940 και είδε τον ενθουσιασμό των παιδιών για τα παιχνίδια.

Αρχικά οραματίστηκε την οικοδόμηση ενός τουριστικού αξιοθέατου, δίπλα στο στούντιο του, στο

Burbank, στο οποίο θα διασκέδαζαν οι θαυμαστές του, που ήθελαν να δουν από κοντά τον χώρο που γυρίζονταν οι περίφημες ταινίες.

Σύντομα όμως συνειδητοποίησε ότι η προτεινόμενη τοποθεσία ήταν πολύ μικρή και μετά από μεγάλη έρευνα, αγόρασε το 1953 μια έκταση 160 στρεμμάτων, η οποία έμελλε να μετατραπεί σε παράδεισο διασκέδασης για μικρούς και μεγάλους.

Η κατασκευή του ξεκίνησε το 1954 και το πάρκο παρουσιάστηκε κατά τη διάρκεια ειδικής τηλεοπτικής εκπομπής, στο τηλεοπτικό δίκτυο ABC,στις 17 Ιουλίου 1955.

Από το άνοιγμά της και μετά η Disneyland έχει υποστεί μια σειρά από επεκτάσεις και ανακαινίσεις, συμπεριλαμβανομένης της προσθήκης της πλατείας της Νέας Ορλεάνης το 1966 , τη Χώρα της Αρκούδας το 1972 και το Toontown Mickey το 1993 . Το Disney California Adventure Park χτίστηκε στη θέση του αρχικού χώρου στάθμευσης της Disneyland και άνοιξε το 2001.

Η Disneyland έχει τη μεγαλύτερη επισκεψιμότητα από οποιοδήποτε άλλο θεματικό πάρκο στον κόσμο, συγκεντρώνοντας συνολικά πάνω από 650 εκατομμύρια επισκέπτες, από τη μέρα που άνοιξε. Το 2011 το πάρκο φιλοξένησε 16.140.000 επισκέπτες!

Δείτε τις χαρακτηριστικές φωτογραφίες…


101 ΚΟΡΥΦΑΙΟΙ ΠΡΟΟΡΙΣΜΟΙ