Όνειρο ζωής για τους ταξιδιώτες όλου του κόσμου είναι μια μεγάλη βόλτα στην Ευρώπη!

Έτσι παραμένει ο πιο δημοφιλής προορισμός, αφού καταφέρνει να συνδυάσει κορυφαίες μητροπόλεις, απίστευτη φύση, μοναδικούς χειμερινούς προορισμούς, αλλά και μια ολόκληρη Μεσόγειο που φιλοξενεί τα καλύτερα θέρετρα του κόσμου!

Σας καλούμε για 100 ημέρες να ζήσετε ένα μοναδικό ταξίδι στους 100 πιο δημοφιλείς ευρωπαϊκούς προορισμούς!

Γιατί οι 100 πιο δημοφιλείς ευρωπαϊκοί προορισμοί ξεκινούν στην Airfasttickets!

Νο 20: Λισαβόνα, Πορτογαλία

Η πρωτεύουσα και μεγαλύτερη πόλη της Πορτογαλίας έχει κερδίσει πολλούς χαρακτηρισμούς, όπως «Πόλη του Οδυσσέα», «Πόλη των μεγάλων θαλασσοπόρων – εξερευνητών», αλλά και «Πριγκίπισσα του Ωκεανού».

Το ιστορικό κέντρο της πόλης είναι χτισμένο πάνω σε επτά λόφους και στις κοιλάδες μεταξύ τους, κατά μήκος της βόρειας όχθης ποταμού Τάγου και μόλις 17χλμ. ανατολικά πριν τις εκβολές του στον Ατλαντικό, χαρίζοντας της μια μεγαλοπρεπή όψη από τη θάλασσα.

Περπατήστε στην παλιά πόλη της με τους στενούς, ανηφορικούς και ελικοειδείς δρόμους και ανακαλύψτε τον γραφικό της χαρακτήρα. Η εξυπηρέτηση κατοίκων και επισκεπτών γίνεται από τρία τελεφερίκ και έναν ανελκυστήρα.

Η δυτική πλευρά της κυρίως πόλης και βόρεια της περιοχής Αλκαντάρα καταλαμβάνεται κατά το μεγαλύτερο μέρος της από το δασικό πάρκο Monsanto, ένα από τα μεγαλύτερα αστικά πάρκα στην Ευρώπη με έκταση κοντά στα 10 τετραγωνικά χιλιόμετρα με πολλές πλούσιες επαύλεις.

Περιηγηθείτε στην καρδιά της πόλης, στο κέντρο Baixa, μια περιοχή που αναμένεται να κερδίσει μια θέση στη λίστα Παγκόσμιας κληρονομιάς της UNESCO.

Το Baixa οργανώνεται σε ένα σύστημα πλέγματος και ένα δίκτυο τετραγώνων. που χτίστηκε μετά από τον μεγάλο σεισμό του 1755, ο οποίος ισοπέδωσε ένα μεγάλο μέρος της μεσαιωνικής πόλης.

Επισκεφθείτε το κάστρο του São Jorge και τον καθεδρικό ναό της Λισαβόνας, που βρίσκονται σε ένας από τους επτά λόφους της πόλης, στα ανατολικά του Baixa.  Η παλαιότερη περιοχή της πόλης είναι η Alfama, κοντά στον Τάγο.

Δείτε ακόμα τις πλατείες Praça do Comércio και Rossio, την πλατεία Restauradores, αλλά και τον Elevador de Santa Justa, έναν ανελκυστήρα στο στυλ γοτθικής αναγέννησης, που κατασκευάσθηκε περί το 1900 για να συνδέσει το Baixa και το Bairro Alto.

Αξίζει ακόμα μια επίσκεψη στο μοναστήρι Jerónimos, τον πύργο Belém, και το Μνημείο των Ανακαλύψεων.
Η πόλη της Λισαβόνας είναι πλούσια σε γοτθική και μπαρόκ αρχιτεκτονική και καθώς και σε μεταμοντέρνες κατασκευές.

Η πόλη διασχίζεται, επίσης, από μεγάλες λεωφόρους και μνημεία κατά μήκος αυτών των κύριων οδών, ιδιαίτερα στις ανώτερες περιοχές.

Πολλά είναι και τα μουσεία της, όπως το Εθνικό Μουσείο Αρχαίας Τέχνης, το Μουσείο Μωσαϊκών Κεραμιδιών πορτογαλικού στιλ και το Μουσείο Καλούστ Γκιουλμπενκιάν, που περιέχει τις ποικίλες συλλογές της αρχαίας και μοντέρνας τέχνης, καθώς και το Μουσείο ντιζάιν και το Εθνικό Μουσείο βασιλικών αμαξών, που περιέχει την μεγαλύτερη συλλογή των βασιλικών αμαξών στον κόσμο.

Γιατί οι 100 πιο δημοφιλείς ευρωπαϊκοί προορισμοί ξεκινούν στην Airfasttickets!