Όνειρο ζωής για τους ταξιδιώτες όλου του κόσμου είναι μια μεγάλη βόλτα στην Ευρώπη!

Έτσι παραμένει ο πιο δημοφιλής προορισμός, αφού καταφέρνει να συνδυάσει κορυφαίες μητροπόλεις, απίστευτη φύση, μοναδικούς χειμερινούς προορισμούς, αλλά και μια ολόκληρη Μεσόγειο που φιλοξενεί τα καλύτερα θέρετρα του κόσμου!

Σας καλούμε για 100 ημέρες να ζήσετε ένα μοναδικό ταξίδι στους 100 πιο δημοφιλείς ευρωπαϊκούς προορισμούς!

Γιατί οι 100 πιο δημοφιλείς ευρωπαϊκοί προορισμοί ξεκινούν στην Airfasttickets!

Νο 52: Κλουζ, Ρουμανία

Η Κλουζ – Ναπόκα, που για συντομία αναφέρεται ως Κλουζ, βρίσκεται στα βορειοδυτικά της Ρουμανίας, στην ομώνυμη περιφέρεια και είναι η τρίτη σε πληθυσμό πόλη της χώρας.

Η πόλη είναι ένα από τα κυριότερα βιομηχανικά, επιστημονικά και πολιτιστικά κέντρα της Ρουμανίας και αποτελεί ιστορική πρωτεύουσα της Τρανσυλβανίας, ενώ απέχει 330 χλμ από το Βουκουρέστι.

Φιλοξενώντας το μεγαλύτερο πανεπιστήμιο της χώρας με 100 000 φοιτητές αποτελεί μια ξεχωριστή πρόταση για διασκέδαση, λόγω της έντονης νυχτερινής ζωής της.

Στην πλούσια σε βλάστηση ύπαιθρο έξω από την πόλη είναι χτισμένος ένας μεγάλος αριθμός κάστρων, από τις εύπορες οικογένειες, που ζούσαν στην πόλη. Το πιο γνωστό από αυτά είναι το Bonţida Bánffy, γνωστό κάποτε ως οι «Βερσαλλίες της Τρανσυλβανίας» και βρίσκεται στο κοντινό χωριό Bonţida, 32 χιλιόμετρα από το κέντρο της πόλης.

Στην Κλουζ θα βρείτε πολλά ξενοδοχεία και ξενώνες, αν και οι περισσότεροι επισκέπτες έρχονται εδώ για μια ημερήσια εκδρομή.

Η πόλη διαθέτει ακόμα μια πλούσια πολιτιστική ζωή, με κύριους τομείς ενασχόλησης τις εικαστικές τέχνες, το θέατρο και την νυχτερινή ζωή.

Μερικά από τα αξιοθέατα της είναι η Εκκλησία του Αγίου Μιχαήλ στην πλατεία Unirii, που χτίστηκε στα τέλη του 14ου αιώνα σύμφωνα με το γοτθικό αρχιτεκτονικό στυλ. Τον 19ο αιώνα ανεγέρθηκε και το νεογοτθκό καμπαναριό της εκκλησίας, που παραμένει ακόμα και σήμερα το ψηλότερο της Ρουμανίας.

Μπροστά από την εκκλησία είναι το έφιππο άγαλμα του Matthias Corvinus, προς τιμήν του βασιλιά της Ουγγαρίας.

Δείτε ακόμα την ορθόδοξη εκκλησία στην πλατεία Avram Iancu πλατεία, το Παλάτι της Δικαιοσύνης, τα μεγάλα πάρκα της πόλης, τα θέατρα και τα πολλά μουσεία της.

Γιατί οι 100 πιο δημοφιλείς ευρωπαϊκοί προορισμοί ξεκινούν στην Airfasttickets!