Όνειρο ζωής για τους ταξιδιώτες όλου του κόσμου είναι μια μεγάλη βόλτα στην Ευρώπη!

Έτσι παραμένει ο πιο δημοφιλής προορισμός, αφού καταφέρνει να συνδυάσει κορυφαίες μητροπόλεις, απίστευτη φύση, μοναδικούς χειμερινούς προορισμούς, αλλά και μια ολόκληρη Μεσόγειο που φιλοξενεί τα καλύτερα θέρετρα του κόσμου!

Σας καλούμε για 100 ημέρες να ζήσετε ένα μοναδικό ταξίδι στους 100 πιο δημοφιλείς ευρωπαϊκούς προορισμούς!

Γιατί οι 100 πιο δημοφιλείς ευρωπαϊκοί προορισμοί ξεκινούν στην Airfasttickets!

Νο. 69: Μπολόνια, Ιταλία

Ένα από τα καλύτερα φυλαγμένα μυστικά της Ιταλίας, η όμορφη πόλη Μπολόνια βρίσκεται στο βόρειο τμήμα της χώρας και είναι διάσημη, μεταξύ άλλων, για το περίφημο πανεπιστήμιο της, που ιδρύθηκε το 1088 και είναι ένα από τα παλαιότερα της Ευρώπης.

Η Μπολόνια είναι μια από τις πιο κοσμοπολίτικες πόλεις της Ιταλίας, με πλούσια ιστορία τέχνης, μουσικής, κουζίνας και πολιτισμού. Ενώ μπορεί στον υπόλοιπο κόσμο, να μην είναι τόσο γνωστή, όσο η Ρώμη ή το Μιλάνο, για τους Ιταλούς, όμως, είναι ένα από τα στολίδια της χώρας τους.

Όπως οι περισσότερες ιταλικές πόλεις, η Μπολόνια είναι πλούσια σε αρχιτεκτονικά θαύματα, ενώ μια μεγάλη ποικιλία αρχαίων μνημείων, εκτίθεται στα μουσεία της.

Ένα από τα πιο εντυπωσιακά στοιχεία της πόλης είναι οι πύργοι και οι στοές της, που φτάνουν τα 38 χιλιόμετρα, στο ιστορικό κέντρο της και την καθιστούν μοναδική πόλη στον κόσμο, που το κέντρο της αποτελείται εξ’ ολοκλήρου από στοές.

Μάλιστα, διαθέτει και την μεγαλύτερη στοά στον κόσμο, εκείνη του Αγίου Λουκά, με μήκος 3,5 χιλιομέτρων και 666 καμάρες.

Παράλληλα, η Μπολόνια έχει το μεγαλύτερο μεσαιωνικό ιστορικό κέντρο της Ευρώπης, μετά τη Βενετία, το οποίο παραμένει καλοδιατηρημένο χάρη σε μια προσεκτική πολιτική ανακαίνισης και διατήρησης, που άρχισε τη δεκαετία του ’60, παρά τις σοβαρότατες ζημιές που προκλήθηκαν από τους αγγλοαμερικανικούς βομβαρδισμούς κατά τη διάρκεια του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου.

Ωστόσο, μία από τις πιο σημαντικές πτυχές της Μπολόνια είναι η κουζίνα της. Ακριβώς όπως και η Τοσκάνη έχει τη δική της ξεχωριστή γεύση και καμία επίσκεψη στην Ιταλία δεν είναι πλήρης χωρίς να ξοδέψετε τουλάχιστον μια εβδομάδα σε αυτή την πόλη απολαμβάνοντας τις λιχουδιές της, σε ένα από τα πολλά εστιατόρια.

Γιατί οι 100 πιο δημοφιλείς ευρωπαϊκοί προορισμοί ξεκινούν στην Airfasttickets!