Ξεκάθαρο μήνυμα στους δανειστές και στους Ευρωπαίους έστειλε ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας μιλώντας στη Βουλή.

Ο κ. Τσίπρας τόνισε ότι η ελληνική πλευρά συζητά μόνο την ελληνική πρόταση και μάλιστα ενιαία ως σύνολο.

«Καταθέσαμε συνολική και ολοκληρωμένη πρόταση στους θεσμούς και την Ευρωπαϊκή ηγεσία. Αποτελέσε την ειλικρινή διάθεση μας για συμβιβασμό. Δεν αποτύπωσε τις θέσεις της ελληνικής κυβέρνησης, αλλά τα αποτελέσματα του Brussels Group. Ήταν σαφής απόδειξη του σεβασμού μας στους συνομιλητές μας. Η πρόταση αυτή αποτελεί τη μόνη ρεαλιστική βάση συζήτησης», τόνισε ο πρωθυπουργός.

Όπως είπε ο κ. Τσίπρας: «Βασικό χαρακτηριστικό της πρότασης είναι η μείωση των πρωτογενών πλεονασμάτων που πλέον αποδέχονται οι θεσμοί», ενώ πρόσθεσε με νόημα στέλνοντας ξεκάθαρο μήνυμα: «Η πρόταση μας αποτελεί βάση συζήτησης μόνο ως ενιαίο σύνολο. Οι δύσκολες παρεμβάσεις που προβλέπει θα υλοποιηθούν μόνο αν υπάρξει συνολική συμφωνία – λύση. Δεν θα συνεχιστεί το θέατρο σκιών της τελευταίας πενταετίας».

Ο κ. Τσίπρας σημείωσε ότι «βρισκόμαστε στην τελική ευθεία και στην πιο κρίσιμη καμπή» και πρόσθεσε ότι: «Δεν έχουμε κάτι να κρύψουμε και να κρυφτούμε από το λαό. Για λογαριασμό του αγωνιζόμαστε για να φέρουμε την καλύτερη συμφωνία».