«Συνομιλείτε καθημερινά με Γιούνκερ και Μέρκελ, εσείς να ερμηνεύσετε τις κινήσεις των Ευρωπαίων» τόνισε ο πρόεδρος του Ποταμιού Σταύρος Θεοδωράκης μιλώντας στη Βουλή και απαντώντας στο ερώτημα που έθεσε ο Αλέξης Τσίπρας προς την αντιπολίτευση, αν στηρίζουν την πρόταση της Αθήνας ή των δανειστών.

«Περιμέναμε να ακούσουμε αλήθειες. Περιμέναμε μεγαλύτερη ειλικρίνεια από τον Πρωθυπουργό. Να μας πει ότι ο χρόνος μας τελειώνει στις 14 Ιουνίου», υπογράμμισε ο κ. Θεοδωράκης.

Ο επικεφαλής του Ποταμιού απευθυνόμενος στον πρωθυπουργό είπε: «Χάσατε κάποιους μήνες που δεν κάνατε απολύτως τίποτα. Τι κάνατε 130 μέρες; Από τον Φεβρουάριο σας είχαμε καλέσει να αφήσετε τις επικοινωνιακές δημαγωγίες».

«Ποια είναι η αναπτυξιακή σας πρόταση;» είπε ο κ. Θοδωράκης και ταυτόχρονα κάλεσε τον πρωθυπουργό: «Να ξεκαθαρίσετε τη σχέση σας με την εσωτερική σας αντιπολίτευση».

Παράλληλα, ο κ. Θεοδωράκης απευθύνθηκε και στους ευρωπαίους εταίρους από το βήμα της Βουλής. Θέλω «να τους πω να μην χάνουν τη “μεγάλη εικόνα”, αυτή δεν είναι ο ΣΥΡΙΖΑ και οι ΑΝΕΛ. Η “μεγάλη εικόνα” είναι η Ελλάδα», σημείωσε.

«Το Ποτάμι χωρίς αριστερές και δεξιές αγκυλώσεις, θα είναι παρών και θα στηρίξει την πρόταση που θα έχει την υπογραφή της κυβέρνησης και των εταίρων μας», κατέληξε ο επικεφαλής του Ποταμιού.