«Ήρθε η ώρα της αλήθειας για όλους» τόνισε ο πρόεδρος της ΝΔ Αντώνης Σαμαράς μιλώντας στη Βουλή και απαντώντας στον Αλέξη Τσίπρα και επεσήμανε ότι είναι θράσος να ρωτούν τη ΝΔ αν είναι με την πρόταση των δανειστών ή της κυβέρνησης, καθώς η προηγούμενη κυβέρνηση έχει αρνηθεί τα μέτρα της τρόικας.

«Μας έλεγε η κυβέρνηση ότι η συμφωνία καθαρογράφεται, δεν λέγατε αλήθεια» είπε και έκανε λόγο για δήθεν περήφανη διαπραγμάτευση.

Ο πρόεδρος της ΝΔ σημείωσε ότι δεν έγινε καμία διαπραγμάτευση, αλλά «συζητάγατε πως να λένε την τρόικα».

«Η τρόικα σας έκανε πολύ χειρότερη πρόταση, κατευθείαν σε νέο μνημόνιο. Λέγατε ψέμματα επί μήνες», είπε.

Μάλιστα ο πρόεδρος της ΝΔ σημείωσε ότι πλέον στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ παραδέχονται ότι το mail Χαρδούβελη ήταν όαση μπροστά στην πρόταση της τρόικας και τόνισε: «Η ουσιαστικότερη πρόταση που μπορώ να σας κάνω είναι να συνεχίσεστε τη διαπραγμάτευση με βάση το mail Χαρδούβελη. Αλλά που να βρείτε το θάρρος».

«Είναι θράσος να μας ρωτάτε αν είμαστε με τη δική σας πρόταση ή την πρόταση των δανειστών. Σε σωρεία ζητημάτων που βάζουν οι δανειστές έχουμε αρνηθεί».





Δευτερολογία Σαμαρά

«Από την πολλή δημιουργική ασάφεια σας ήρθε η κεραμίδα του Βαρουφάκη», είπε από το βήμα της Βουλής, κατά τη δευτερολογία του, ο κ. Σαμαράς, καλώντας τον κ. Τσίπρα να μην δείχνει έκπληξη από τα σκληρά μέτρα των δανειστών.
Απατώντας στις αναφορές Τσίπρα, ότι σήμερα εμφανίστηκε στη Βουλή ο… «αντιμνημονιακός κ. Σαμαράς των Ζαππείων», ο πρόεδρος της ΝΔ απάντησε πως «εκεί τέθηκε η ανάγκη να υπάρξει μια ατζέντα μεταρρυθμίσεων που τότε κανείς δεν υποστήριζε και σήμερα όλοι υιοθετούν».