«Εμείς στη ΝΔ δεν φοβόμαστε τις εκλογές. Η χώρα είναι που δεν αντέχει εκλογές» τόνισε ο πρόεδρος της ΝΔ Αντώνης Σαμαράς μιλώντας στη Βουλή.

«Δεν θα ωφελήσει τη χώρα μια εμφύλια πόλωση», είπε για το ενδεχόμενο να οδηγηθεί η χώρα σε εκλογές και πρόσθεσε: «Τι περιμένετε να σας δώσουμε έγκριση για σύγκρουση;»

«Κοιτάξτε μη γίνετε ο μοιραίος άνθρωπος της Ελλάδας. Μας λέγατε ότι εμείς διαπραγματευόμασταν στα τέσσερα. Δυστυχώς προχθές μπήκατε όρθιοι και βγήκατε όλοι σοκαρισμένοι. Αφήστε την αλαζονεία. Ελάτε στη συνεννόηση» είπε ο πρόεδρος της ΝΔ.

Μάλιστα ο κ. Σαμαράς είπε απαντώντας στο ερώτημα που έθεσε ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας: «Ρωτάτε τι θα κάνουμε με τη συμφωνία που δεν μας φέρατε. Φέρτε την κι εμείς θα σας πούμε».

«Αν στήριζα οποιαδήποτε συμφωνία θα δυσκόλευα τη θέση σας. Εγώ ζημιά στη χώρα μου δεν κάνω. Εσείς ποτέ δεν στηρίξατε. Δυναμίτης συνέχεια», ανέφερε.

Ο πρόεδρος της ΝΔ είπε ακόμη ότι: «Είμαι ήδη σε επαφή με ξένους ηγέτες,με ευρωπαίους αξιωματούχους για να μειωθεί ο πόνος της συμφωνίας. Έρχεται το μνημόνιο με νέα μέτρα, πρέπει να αλλάξετε πολιτική, να σταματήσετε να ψέμματα. Σταματήστε τα ψέματα, αλλάξτε πολιτική και αποκαταστήστε την αξιοπιστία της χώρας».