«Δεν είναι αλήθεια ότι πρότεινα στον Κώστα Καραμανλή για πρόεδρο της Δημοκρατίας, υπάρχει εκτίμηση αλλά και έντονες πολιτικές διαφορές. Η μόνη πρόταση που κάναμε ήταν στον Προκόπη Παυλόπουλο» τόνισε ο πρωθυπουργός της χώρας Αλέξης Τσίπρας σε συνέντευξή του στον δημοσιογράφο Νίκο Χατζηνικολάου και τον τηλεοπτικό σταθμό «Star» και πρόσθεσε: «Η φιλοσοφία μου δεν είναι φιλοσοφία του πάρε τα όλα και της ρεβάνς, κάποιοι με πίεζαν από το κόμμα για να βάλω έναν αριστερό , αλλά η φιλοσοφία μου είναι ότι στην κρίσιμη στιγμή για την χώρα χρειάζεται ενότητα πολιτική και συστράτευση».

Για τα ταμειακά διαθέσιμα των δημόσιων φορέων, ο κ. Τσίπρας υπεραμύνθηκε της κυβερνητικής πολιτικής, λέγοντας πως η προηγούμενη κυβέρνηση κούρεψε τα χρήματα των ασφαλιστικών ταμείων. Ο κ. Τσίπρας δήλωσε πως αυτή η κίνηση έγινε γιατί η χώρα διαπραγματεύεται με όρους εκβιασμούς από την απέναντι πλευρά.

Μιλώντας για την αντιπολίτευση, δήλωσε πως ζητά συστράτευση των πολιτικών δυνάμεων για την έξοδο της χώρας από την κρίση, ενώ όπως δήλωσε, η προηγούμενη κυβέρνηση ζητούσε από τον ΣΥΡΙΖΑ συστράτευση στην καταστροφή.