Ήταν ανήμερα Πάσχα του 2019, όταν μια αδέσποτη σφαίρα χτύπησε στο κεφάλι ένα 8χρονο κοριτσάκι, τη μικρή Αλεξία, που έπαιζε στην αυλή του σπιτιού της στις Θεσπιές.

Σήμερα, πέντε χρόνια μετά, η μικρή Αλεξία στέκεται στα πόδια της, μπορεί να μιλά και να επικοινωνεί με τους γύρω της, κάτι που τις πρώτες μέρες μετά το συμβάν φάνταζε αδιανόητο.

Δίπλα της, οι γονείς της, που ανέβηκαν τον δικό τους Γολγοθά και πλέον ζουν το θαύμα της αναγέννησης, με πολύ αγώνα, πολύ κόπο, κουράγιο και άσβεστη ελπίδα.

Χαμογελαστή, γλυκιά, με το βλέμμα της να πετά σπίθες, η μικρή Αλεξία συγκινεί στην εκπομπή «Αλήθειες με τη Ζήνα».

«Θέλω να γίνω καλά», ψελλίζει η 13χρονη Αλεξία.

«Τον αγαπώ τον μπαμπά μου. Είναι κούκλος. Σε αυτόν μοιάσαμε όλα τα αδέλφια», είπε στην εκπομπή και τον αγκάλιασε…

«Μας ρωτά πότε θα περπατήσει και ποιος την πυροβόλησε», λέει συγκινημένη η μητέρα της

«Κάθε πρωί μας ρωτά πότε θα περπατήσει. Η δική μας Ανάσταση θα έρθει όταν η Αλεξία περπατήσει ξανά. Ο στόχος μας είναι να πάμε στην Αμερική, αλλά είμαστε ανοιχτοί να πάμε οπουδήποτε μας πουν ότι μπορεί να γίνει κάτι, που θα τη βοηθήσει», τόνισε η μητέρα της.

«Μας ρωτάει συνέχεια ποιος την πυροβόλησε. Της λέμε ότι κάποιος τη χτύπησε κατά λάθος. Θέλει να περπατήσει. Έχασε όλη την παιδική της ηλικία, της λείπει. Όταν έγινε το περιστατικό, της είχα υποσχεθεί ότι θα της έπαιρνα ποδήλατο, αλλά αυτό δεν έγινε ποτέ», σημειώνει με συγκίνηση η μητέρα.

Σύμφωνα με τα λεγόμενα της μητέρας της Αλεξίας, όλη αυτή η κατάσταση είναι δύσκολη και για τα άλλα δύο της παιδιά, που προσπαθούν να ζήσουν μια κανονικότητα. Η μεγάλη της αδελφή είναι το πρότυπό της και πάντα λέει ότι θέλει να σηκωθεί όρθια, όπως εκείνη.

Δείτε το συγκινητικό βίντεο: