Την πεποίθησή του πως η Άγγελα Μέρκελ έχει πρόθεση να δοθεί λύση εξέφρασε ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας, σε συνέντευξή του στον τηλεοπτικό σταθμό «Star» και τον δημοσιογράφο Νίκο Χατζηνικολάου και υπογράμμισε πως δέχεται «πόλεμο και πιέσεις» προκειμένου να μην εφαρμοστεί η συμφωνία της 20ης Φεβρουαρίου.

«Η Μέρκελ έχει πρόθεση για λύση. Διαχειρίζεται δύο καυτά θέματα. Το ένα είναι η Συμφωνία του Μινσκ (για το Ουκρανικό) και η άλλη η Συμφωνία της Αθήνας. Μια χρεωκοπία της Ελλάδας θα ήταν αποτυχία για την Μέρκελ και την Ευρώπη. Η καγκελάριος βρίσκεται εγκλωβισμένη στο ότι δεν μπορεί να παραδεχθεί ότι επί πέντε χρόνια η Ελλάδα ακολουθούσε ένα λάθος πρόγραμμα που σκόρπισε την πείνα, τον τρόμο και τον φόβο» τόνισε ο κ. Τσίπρας και πρόσθεσε: «Η αλήθεια είναι πως μετά την 20η Φλεβάρη δίνεται μια μάχη για να παρθούν πίσω κάποια από τα συμφωνημένα. Διότι δεν καταφέραμε μεν να σκίσουμε το μνημονίου αλλά είχαμε πάρει μια συμφωνία που μας έδινε την δυνατότητα να ξεφύγουμε από το e- mail Χαρδούβελη και την Πέμπτη αξιολόγηση. Η ακινησία παράγει φόβο για ύφεση. Θα μου ήταν τρομερά εύκολα να έκλεινα μια συμφωνία με βάση το e- mail Χαρδούβελη. Αλλά δεν έχω μια τέτοια εντολή. Έχει να κάνει με το αν η ΕΕ δέχεται την δημοκρατία. Αν η ΕΕ δέχεται πως οι λαοί μπορούν να αποφασίζουν για την τύχη τους».

Παράλληλα, ο πρωθυπουργός αναφερόμενος στο εσωτερικό της χώρας σημείωσε πως: «κάποιοι επέλεξαν να μην πάρουμε εξάμηνη παράταση αλλά δίμηνη, ώστε, να βρεθούμε σε ένα ναρκοθετημένο πεδίο. Είναι σαφές ότι οι πολιτικοί μας αντίπαλοι μας έστησαν παγίδα. Και όχι απλά την έστησαν αλλά την προπαγάνδιζαν κιόλας ως «αριστερή παρένθεση». Κάποιοι ακόμα και τώρα καιροφυλακτούν και επιχαίρουν στην προοπτική της αποτυχίας. Όταν πηγαίνω στην Βουλή και δέχομαι την επίθεση από τον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης πως θα ρίξουμε τη χώρα σας βράχια και θα με στείλουν στο ειδικό δικαστήριο τι είναι; Πρόβλεψη ή απειλή»;