Μία μαμά που η κόρη της πηγαίνει στη πρώτη δημοτικού είναι έξω φρενών και σχολιάζει αρνητικά το σχολείο, καθώς όπως υποστηρίζει δεν σέρβιραν στο παιδί της το μεσημεριανό γεύμα επειδή δεν φορούσε τα κατάλληλα ρούχα.

Η Harlie, με το ψευδώνυμο @thisisharlie στο TikTok, δημοσίευσε ένα βίντεο εξηγώντας πώς το σχολείο φέρεται να άφησε το παιδί της νυστικό επειδή παραβίασε τον ενδυματολογικό κώδικα.

«Ενημέρωση σχετικά με την άρνηση του μεσημεριανού γεύματος στην πρώτη δημοτικού λόγω των του του φουστανιού της», είπε η Χάρλι στο βίντεο, το οποίο έχει ήδη συγκεντρώσει πάνω από ένα εκατομμύριο προβολές. «Δεν θα αρέσει σε όλους, και πραγματικά δεν μου αρέσει», συνέχισε.

Το βίντεο είναι συνέχεια του αρχικού της βίντεο που περιγράφει λεπτομερώς το περιστατικό, το οποίο έγραψε στη λεζάντα, «Μεγαλώνεις μία μαθήτρια πρώτης δημοτικού στο Νότο», σε σχέση με τις νότιες ΗΠΑ, όπου ζουν.

Η Χάρλι είπε ότι δεν είχε ιδέα ότι το σχολείο δεν επέτρεπε τα λουράκια επειδή ήταν στο νοσοκομείο για ιατρικά προβλήματα που αντιμετώπιζε, όταν η κόρη της ξεκίνησε τα μαθήματα. Έτσι η γιαγιά της χειριζόταν όλα τα θέματα της κόρη της. Η Χάρλι δεν αρνήθηκε ότι το ντύσιμο είναι αντίθετο με τους κανόνες του σχολείου, αλλά αγανακτεί για το πώς το σχολείο χειρίστηκε το θέμα.

«Σπάσαμε τον κώδικα ενδυμασίας, ναι 100%, πήγα εκεί και τους είπα ότι το πρόβλημά μου δεν ήταν ο ενδυματολογικός κώδικας», είπε η μαμά στο βίντεο. Η Harlie η οποία περίμενε να μιλήσει στο σχολείο για να βρει μια λύση είναι αναστατωμένη από την απάντηση του σχολείου, μεταδίδει η NYpost.

Οι εκπαιδευτικοί «έγιναν επιθετικοί και είμαι πραγματικά απογοητευμένη», είπε η Χάρλι, για τη στάση που ακολούθησαν στο συγκεκριμένο σχολείο. Όπως ισχυρίστηκε η μαμά, ένας δάσκαλος προσπάθησε να την πείσει ότι η κόρη της είπε ψέματα ότι την έβγαλαν από το μεσημεριανό γεύμα, ενώ μια άλλη δασκάλα υποστήριξε την εκδοχή της ιστορίας του παιδιού. «Πιστεύω το παιδί μου», είπε η Χάρλι. «Δεν μου λέει ψέματα για πράγματα – όχι έτσι».

@thisisharlie

Today, my first grader’s school prioritized dress coding her over feeding her. Literally WHY. #dresscoded #dresscodesucks #dresscodesaresexist #dresscodeprotest #bodypositivity

♬ original sound – Harlie

Η Χάρλι ζήτησε από το σχολείο ένα έντυπο εξαίρεσης από τον κώδικα ενδυμασίας, το οποίο σύμφωνα με την απάντηση του σχολείου, δεν υπάρχει από τότε που άρθηκαν οι μάσκας. Η Χάρλι εξήγησε ότι θα συνεχίσει να επιτρέπει στην κόρη της να ντύνεται όπως θέλει και αν το σχολείο έχει πρόβλημα με αυτό, θα πρέπει να την καλέσουν αντί να της αρνηθούν το φαγητό. Αν το πρόβλημα επιμείνει, η Χάρλι απείλησε να πάρει το παιδί της από το σχολείο.

«Η απάντησή σας σε αυτό είναι να αποσύρετε την κόρη σας από τους εκπαιδευτικούς;» ρώτησαν από το σχολείο, σύμφωνα με τη μαμά. «Ναι, αυτό ακριβώς σκοπεύω να κάνω γιατί αν μια δασκάλα αποσπάται από τους ώμους ενός 7χρονου για να συνεχίσει να διδάσκει, δεν τη θέλω σε αυτή την τάξη», απάντησε η μαμά. «Νούμερο δύο, αν η λύση σου είναι να πεινάει και να την ντροπιάζεις μπροστά στους φίλους της, ναι, θα την πάρω», πρόσθεσε.

Η Χάρλι είπε ότι αυτή τη στιγμή ψάχνει για άλλα σχολεία στην περιοχή που θα μπορούσαν να είναι καλύτερα για την οικογένειά της. Σε ένα βίντεο που ακολούθησε, η μαμά είπε ότι μίλησε με έναν δικηγόρο που την ενημέρωσε ότι είναι παράνομο να αρνηθείς σε ένα παιδί το γεύμα του στο σχολείο.

Οι σχολιαστές στα βίντεο έσπευσαν να υπερασπιστούν την Χάρλι: «Οι ενδυματολογικοί κώδικες είναι λάθος τακτική και αν ο δάσκαλος αποσπάται από τους ώμους της κόρης σας, θα αμφισβητούσα την ηθική του εκπαιδευτικού», είπε ένας ακόλουθος. «Ανεξάρτητα από το αν έχει παραβιαστεί ή όχι ο ενδυματολογικός κώδικας, είναι παράνομο να αρνηθεί κανείς να δώσει σε έναν μαθητή να φάει το μεσημεριανό του γεύμα», είπε ένας άλλος. «Ως δασκάλα γυμνασίου, αρνούμαι να επιβάλω τον κώδικα ενδυμασίας», είπε μία άλλη.