Ο βασιλιάς Κάρολος, ο νέος μονάρχης της Βρετανίας, όπως αποκαλύπτει ένα νέο βιβλίο- βόμβα με ιστορίες από πρώην εργαζόμενους του παλατιού, είναι ένα απαιτητικό αφεντικό με άγρια ιδιοσυγκρασία.

Ο νέος μονάρχης περιγράφεται ως κάποιος με «τεράστια αντοχή» που «εργάζεται πάντα… επτά ημέρες την εβδομάδα», με τις αποκαλύψεις από τους πρώην εργαζόμενους να μην αποτελούν και το καλύτερο «καλωσόρισμα» για το νέο βασιλιά της χώρας.

Ένα πρώην μέλος του παλατιού, λοιπόν, σύμφωνα με δημοσίευμα της DailyMail.com, περιγράφει πώς «ο βασιλιάς μπορεί να φτάσει από το μηδέν στο 60 σε μια στιγμή και μετά να ξαναπέσει», αν και «σπάνια κατευθύνει» τον θυμό του σε άτομα.

«Τα πράγματα τον απογοητεύουν, ειδικά τα μέσα ενημέρωσης», είπε ο εσωτερικός συνεργάτης στον Valentine Low στο νέο του βιβλίο, «Courtiers: The Hidden Power Behind the Crown», αποσπάσματα του οποίου δημοσιεύτηκαν στους Times.

Πρώην μέλη του προσωπικού του βασιλιά Καρόλου τον περιέγραψαν ως κάποιον με «τεράστια αντοχή» και πολλές ιδέες, ο οποίος «εργάζεται πάντα… επτά ημέρες την εβδομάδα».

Ενώ ο βασιλιάς είναι «πολύ απαιτητικός από τον εαυτό του», περιμένει το ίδιο και από το προσωπικό του, με τηλεφωνήματα που απαιτούν το παρών «ανά πάσα στιγμή» μέχρι τις 11 το βράδυ, ακόμη και τα Χριστούγεννα -ισχυρίζεται το βιβλίο.

«Ανά πάσα στιγμή μπορεί να θέλει να σας τηλεφωνήσει για κάτι. Δουλεύει πάνω στα κουτιά του, στις ιδέες του, στα χαρτιά του. Ο ρυθμός είναι αρκετά έντονος», δήλωσε ένας πρώην αυλικός. Ο Κάρολος παρουσιάζεται ως ένας «άνθρωπος σε αποστολή» με ένα τεράστιο φάσμα ενδιαφερόντων.

Ως αποτέλεσμα, το βιβλίο περιγράφει πως έχει συγκεντρώσει δεκάδες εξωτερικούς συμβούλους που μοιράζονται τις σκέψεις τους σχετικά με «την αρχιτεκτονική, την εναλλακτική ιατρική, τις επιχειρήσεις, τη βιολογική γεωργία, τη στέγαση, την ψυχανάλυση του Γιουνγκ, την ισλαμική τέχνη, τα τροπικά δάση, τους κύκλους των αγροτεμαχίων και τα μέσα μαζικής ενημέρωσης».

Η αντιμετώπιση των «χρήσιμων υποδείξεων» αυτών των συμβούλων ήταν μία από τις προκλήσεις της εργασίας για τον Κάρολο, υποστηρίζει ο Low. «Ο πρίγκιπας μαγεύεται από τους ανθρώπους. Αυτό μπορεί να οδηγήσει σε πραγματικά προβλήματα για τα άτομα».

Το βιβλίο αναφέρεται, επίσης, στο πιο χαλαρό στυλ ηγεσίας του γιου του βασιλιά Καρόλου, πρίγκιπα Ουίλιαμ, περιγράφοντας πως είπε στο προσωπικό να πετάξει τα κοστούμια, ενώ εργαζόταν γύρω από την οικογένειά του στο παλάτι του Κένσινγκτον.  

Το «κεφάλαιο» Μέγκαν Μαρκλ στη ζωή της βρετανικής βασιλικής οικογένειας

Εντωμεταξύ, ένα άλλο απόσπασμα του βιβλίου -που εμφανίστηκε στις 25 Σεπτεμβρίου- υποστήριζε ότι η Μέγκαν Μαρκλ, Δούκισσα του Σάσεξ πίστευε ότι ο γάμος της με τον πρίγκιπα Χάρι θα την έκανε «την Μπιγιονσέ του Ηνωμένου Βασιλείου».

Η πρώην ηθοποιός πίστευε ότι η ζωή μέσα στη βασιλική οικογένεια θα έφερνε διασημότητα και «δόξα» παρόμοια με της Αμερικανίδας τραγουδίστριας, αλλά δεν είχε εκτιμήσει τους κανόνες και την ευθύνη που συνεπαγόταν ο νέος της ρόλος, υποστηρίχθηκε.

Μια πηγή του παλατιού που αναφέρεται στο βιβλίο, δήλωσε ότι ήταν «αναπόφευκτο» ότι η Μέγκαν δεν θα ταίριαζε στον αυστηρά ρυθμισμένο κόσμο του βασιλικού οίκου και υποστήριξε ότι οι βοηθοί δυσκολεύονταν να συνεργαστούν μαζί της. Άλλοι είπαν ότι υπήρχε η αίσθηση ότι «ήθελε να απορριφθεί» από τη βασιλική οικογένεια, ώστε να επιστρέψει στις ΗΠΑ και να βγάλει χρήματα.

Ένας εσωτερικός συνεργάτης του παλατιού δήλωσε χαρακτηριστικά: «Νομίζω ότι η Μέγκαν πίστευε ότι θα ήταν η Beyonce του Ηνωμένου Βασιλείου. Το να είναι μέλος της βασιλικής οικογένειας θα της έδινε αυτή την αναγνώριση. Ενώ αυτό που ανακάλυψε, τελικά, ήταν ότι υπήρχαν τόσοι πολλοί κανόνες που ήταν τόσο γελοίοι που δεν μπορούσε καν να κάνει τα πράγματα που θα μπορούσε να κάνει ως ιδιώτης, κάτι που είναι δύσκολο».

Η πρώτη δημόσια εμφάνιση του βασιλιά Καρόλου μετά την κηδεία της βασίλισσας Ελισάβετ

Ο βασιλιάς Κάρολος και η σύζυγός του Καμίλα έκαναν την 25η Σεπτεμβρίου την πρώτη τους δημόσια εμφάνιση μετά την κηδεία της βασίλισσας Ελισάβετ -χαιρετώντας το κοινό στην εκκλησία. Ο βασιλιάς και η βασίλισσα σύζυγος Καμίλα έδειχναν σκεπτικοί καθώς οδηγούνταν στο Crathie Kirk, την ενοριακή εκκλησία της Σκωτίας κοντά στο κτήμα Balmoral.

Ο βασιλιάς Κάρολος φορούσε μαύρα, ενώ η Καμίλα φαινόταν να φοράει μαύρο, γκρι και κόκκινο καρό ταρτάν κάτω από το ζοφερό μαύρο παλτό της. Το ζευγάρι έδειχνε σοβαρό, αλλά κατάφερε να χαμογελάσει στο μικρό πλήθος καθώς έφτασε στην εκκλησία. Ήταν η πρώτη φορά που εμφανίστηκαν δημόσια μετά την κρατική κηδεία της βασίλισσας Ελισάβετ Β’ στις 19 Σεπτεμβρίου, η οποία παρακολουθούσε τακτικά τις λειτουργίες στο Crathie Kirk όταν περνούσε τα καλοκαίρια στο κάστρο Balmoral, όπου πέθανε νωρίτερα αυτόν τον μήνα.

Η πρώτη δημόσια εμφάνιση του βασιλιά Καρόλου μετά την κρατική κηδεία της εκλιπούσας μητέρας του, βασίλισσας Ελισάβετ Β’, ακολουθεί την επίσημη φωτογραφία του μονάρχη σε ώρα εργασίας, η οποία δόθηκε στη δημοσιότητα από τη βασιλική οικογένεια το βράδυ της Παρασκευής.

Η πρώτη επίσημη φωτογραφία του νέου μονάρχη εν ώρα εργασίας

Η εικόνα, η οποία τραβήχτηκε την περασμένη εβδομάδα, δείχνει τον βασιλιά να κάθεται στην αίθουσα του 18ου αιώνα του παλατιού του Μπάκιγχαμ, ενώ εξετάζει διάφορα έγγραφα από το θρυλικό κόκκινο κουτί.

Στη φωτογραφία υπήρχαν μερικές διακριτικές «τιμές» προς την εκλιπούσα μητέρα του και τον πατέρα του, πρίγκιπα Φίλιππο Δούκα του Εδιμβούργου, οι οποίες έδειχναν πώς ο μονάρχης θα θυμάται την επιρροή τους όταν ασκεί τα βασιλικά του καθήκοντα.

Πιο εντυπωσιακή ήταν η ασπρόμαυρη φωτογραφία της βασίλισσας Ελισάβετ και του πρίγκιπα Φίλιππου, η οποία εντοπίζεται στο πλαϊνό τραπέζι πίσω από το γραφείο του βασιλιά, ενώ εκείνος εργαζόταν για την ανασκόπηση εγγράφων από το κόκκινο κουτί του.

Σύμφωνα με τον λογαριασμό της βασιλικής οικογένειας στο Instagram, ο οποίος δημοσίευσε τη φωτογραφία του βασιλιά εν ώρα εργασίας, η φωτογραφία των αείμνηστων γονέων του μονάρχη, ήταν δώρο από αυτούς στον βασιλιά Γεώργιο ΣΤ’ τα Χριστούγεννα του 1951.