Ο Κουέντιν Ταραντίνο θα τιμηθεί από το Φεστιβάλ Κινηματογράφου της Ρώμης φέτος με το Βραβείο Συνολικής Προσφοράς στην κινηματογραφική τέχνη. Ο Ταραντίνο θα παρακολουθήσει το Φεστιβάλ, το οποίο θα πραγματοποιηθεί στις 14-24 Οκτωβρίου, και πρόκειται να συμμετάσχει σε μια «εκ βαθέων συνάντηση» με ερωτοαπαντήσεις (Q&A) με το κοινό, αναφέρει το ΑΠΕ.

«Υπήρχε μια περίοδος στη ζωή μου, κατά την οποία έβλεπα οποιαδήποτε ιταλική ταινία. Και πέρασα το καλύτερο κομμάτι της καριέρας μου γυρίζοντας τη δική μου εκδοχή μου αυτών των ταινιών» δήλωσε ο Αμερικανός σκηνοθέτης, Κουέντιν Ταραντίνο στο THR. «Έτσι, το να λαμβάνεις ένα βραβείο Συνολικής Προσφοράς από το Φεστιβάλ Κινηματογράφου της Ρώμης είναι φανταστικό!» υπογράμμισε.

Στο 16ο Φεστιβάλ Κινηματογράφου της Ρώμης θα τιμηθεί επίσης ο Αμερικανός σκηνοθέτης Τιμ Μπάρτον με βραβείο Συνολικής Προσφοράς, αναφέρει το ΑΠΕ. Οι διοργανωτές του Φεστιβάλ τον χαρακτηρίζουν «έναν από τους πιο πρωτότυπους δημιουργούς ταινιών στην κινηματογραφική βιομηχανία των ΗΠΑ, τον μοναδικό που μπορεί να μεταφέρει ένα άμεσα αναγνωρίσιμο οπτικό σύμπαν στη μεγάλη οθόνη». «Η απονομή αυτής της τιμητικής διάκρισης από το Φεστιβάλ Κινηματογράφου της Ρώμης είναι πολύ ξεχωριστή για μένα. Οι Φελίνι, Μάριο Μπάβα, Ντάριο Αρτζέντο υπήρξαν σημαντικές εμπνεύσεις στη ζωή μου και η παραλαβή του βραβείου στη Ρώμη, ένα μέρος που λατρεύω, μια πόλη όπου αισθάνεστε σαν να πρωταγωνιστείτε στη δική σας ταινία, είναι πολύ συγκινητική» τόνισε ο Τιμ Μπάρτον.

TAGS
Μάθετε πρώτοι τι συμβαίνει στην Ελλάδα και τον κόσμο στο Google News του Newsbeast. Ακολουθήστε το Newsbeast σε Instagram, Facebook και Twitter.