Μήπως τελικά έχουμε υπολογίσει λανθασμένα το ζώδιο μας;

Η εξήγηση της NASA που ίσως να ανατρέπει όλα όσα ξέρουμε


ΚΟΣΜΟΣ
5:49
19/08/2020
Μήπως τελικά έχουμε υπολογίσει λανθασμένα το ζώδιο μας;
7
loading

Ο ζωδιακός κύκλος έχει 12 ή 13 ζώδια; Εδώ και πολλά χρόνια έχει ανοίξει η συγκεκριμένη συζήτηση η οποία ανά τακτά χρονικά διαστήματα ανατροφοδοτείται. Αυτό έγινε και πάλι πριν από λίγες εβδομάδες όταν πληροφορίες ήθελαν τη NASA να ανακαλύπτει ένα νέο ζώδιο, τον Οφιούχο, αλλάζοντας τον υπολογισμό του ωροσκοπίου όσων έχουν γεννηθεί από τις 29 Νοεμβρίου ως τις 17 Δεκέμβρη κάτι που όπως είναι φυσιολογικό θα προκαλούσε μια μετατόπιση των ημερών προκειμένου να ενταχθεί το 13ο ζώδιο στον ζωδιακό κύκλο, θα επηρέαζε όλα τα ζώδια διαταράσσοντας τον τρόπο που υπολογίζεται στην αστρολογία το ωροσκόπιο ενός ανθρώπου, με βάση την ημερομηνία γέννησής του.

Η NASA, βλέποντας όλη αυτή τη συζήτηση στα social media έβαλε τα πράγματα στη θέση τους. Σε ανάρτηση του λογαριασμού της NASA στο tumblr, αλλά και σε ειδική ιστοσελίδα για παιδιά, περιγράφεται κατ’ αρχάς η διαφορά μεταξύ Αστρολογίας και Αστρονομίας.

Το πιο εντυπωσιακό στοιχείο που δίνει είναι το εξής: Ο βαβυλωνιακός πολιτισμός και μαζί του η αστρολογία, ήκμασε πριν από 3.000 χρόνια. Τότε, ένας άνθρωπος άνηκε στο ζώδιο του Λέοντα για παράδειγμα, εφόσον γεννιόταν μεταξύ 23 Ιουλίου και 22 Αυγούστου. Ωστόσο, έπειτα από 3 χιλιετίες, η θέση των αστερισμών στον ουρανό μετατοπίστηκε καθώς ο άξονας της γης δεν «δείχνει» προς τον ζωδιακό κύκλο με την ίδια κατεύθυνση.

Αυτό σε συνδυασμό με το γεγονός πως κάθε αστερισμός δεν έχει το ίδιο μέγεθος και σχήμα, σημαίνει πολύ απλά πως ο ήλιος παραμένει διαφορετικά χρονικά διαστήματα ευθυγραμμισμένος με κάθε έναν από αυτούς. Η ευρέως διαδεδομένη Αστρολογία όμως, δίνει ίσης χρονικής διάρκειας διαστήματα για κάθε ένα από τα 12 ζώδια, δηλαδή περίπου 30 ημέρες το καθένα.

Έτσι για παράδειγμα, αν μελετούσαμε σχολαστικά τη θέση της γης και του ήλιου σε σχέση με τους αστερισμούς, κάποιος που γεννήθηκε στις 4 Αυγούστου σήμερα θα άνηκε στο ζώδιο του Καρκίνου (ένα πριν τον Λέοντα). Επίσης, με βάση την κίνηση του Ήλιου, το ζώδιο της Παρθένου θα έπρεπε να διαρκεί 45 ημέρες και εκείνο του Σκορπιού μόλις 7.

Από τη NASA, πάντως, τονίζουν πως δεν άλλαξαν ποτέ τα ζώδια. Το μόνο που έκαναν είναι τους υπολογισμούς!

ΚΑΝΤΕ LIKE ΣΤΟ NEWSBEAST.GR

7
σχόλια
 1. avatar ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΑΚΑ

  Ένα σωρό ημιμαθείς και άσχετοι σχολιάζουν. Η αστρολογία βασίζεται κατ\'αρχάς στον τροπικό και όχι στον αστρικό ζωδιακό και λειτουργεί με βάση τις εποχές (ηλιοστάσια - ισημερίες), καθώς και με συγκεκριμένες μαθηματικές αναλογίες και σχέσεις (360 μοίρες ζωδιακού, διαιρεμένες ίσα σε 12 ζώδια των 30 μοιρών έκαστο, τα οποία με την σειρά τους υποδιαιρούνται σε 4 ποιοτικές τριπλότητες και 3 στοιχειακές τετραπλότητες).

  1. avatar Κρίτων

   Πληροφοριακά. Η βγάζεις λεφτά απο την αστρολογία κοροιδεύοντας κόσμο, η σε έχουν κοροϊδεψει. Επίσης δεν διαβάζεις καν το ίδιο το άρθρο. Πάμε απο την αρχή. Η αστρολογία λοιπόν έχει ως βάση αυτά που βλέπανε οι βαβυλώνιοι 3000 χρόνια πρίν. Και αυθέραιτα τα ζώδια έχουν ίση διάρκεια.

   1. avatar @Κρίτων

    Το ίδιο το άρθρο είναι ασαφές και ανακριβές και δεν οδηγεί σε σωστά συμπεράσματα. Επίσης το να ασχολείται κανείς με την αστρολογία, δεν τον κάνει αυτομάτως και \"απατεώνα\". Οι αστερισμοί είναι υπαρκτοί, τα ζώδια είναι συμβολικά. Αν θες να ξεκινήσεις από τα βασικά, κάτσε και διάβασε περί αστρικού και τροπικού ζωδιακού κια για τις διαφορές τους και μετά μίλα, αλλιώς άσ\'το...

    1. avatar Κρίτων

     Εγώ βλέπω ένα κείμενο τεκμηριωμένο. Ίσως μπορείς να υποδείξεις που είναι το λάθος θα ήθελα να ξέρω. Το να ασχολείσαι με την αστρολογία δεν σε κάνει κατ ανάγκη απατεώνα. Μπορεί να σε κάνει και θύμα. Τα αστέρια είναι υπαρκτά. Οι αστερισμοί υπάρχουν μόνο στην φαντασία μας. Ασχολούμαι πάρα πολλά χρόνια ερασιτεχνικά με την αστρονομία που ασχολείται με την πραγματικότητα.

 2. avatar Κρίτων

  Τα ζώδια υπάρχουν μόνο στην φαντασία μας. Δεν έχουμε ζώδια.

 3. avatar Takis_0731

  Σιγά το νέο!
  Αυτοί που διαβάζουν τα ζώδια αν ακολουθούσαν το αντίθετο από αυτό που τους προτείνεται θα είχαν μεγαλύτερη επιτυχία!

 4. avatar Πετρος1323

  Μήπως δεν ισχύει καθόλου η αστρολογία και ασχολείστε με ανοησίες;

Παρακαλούμε περιμένετε ...
Το newsbeast επιλέγει
Το newsbeast προτείνει