Με την Ουκρανία να μετρά είκοσι έξι νεκρούς στις συγκρούσεις μεταξύ αστυνομίας και διαδηλωτών και με φόντο τη συμφωνία εκεχειρίας μεταξύ του προέδρου Βίκτορ Γιανουκόβιτς και του βασικού ηγέτη της αντιπολίτευσης, οι υπουργοί Εξωτερικών της Γαλλίας, της Γερμανίας και της Πολωνίας μεταβαίνουν σήμερα στο ταραγμένο Κίεβο όπου θα έχουν συνομιλίες μετά τα αιματηρά επεισόδια των τελευταίων 24ωρων.

Θα ακολουθήσει έκτακτη Σύνοδος των υπουργών Εξωτερικών της ΕΕ στις Βρυξέλλες με αντικείμενο το ενδεχόμενο επιβολής κυρώσεων σε βάρος της Ουκρανίας.

Σε δήλωσή του ο Γιανουκόβιτς τόνισε πως οι «διαπραγματεύσεις» θα αρχίσουν προκειμένου να σταματήσει η αιματοχυσία και να σταθεροποιηθεί η κατάσταση στη χώρα.

Κατά τη διάρκεια της νύχτας μαίνονταν οι φωτιές στο κεντρικό «στρατόπεδο» των διαδηλωτών, Μαϊντάν, αλλά χωρίς να αναφερθούν περιστατικά βίας.

Τα περισσότερα από τα θύματα έχασαν τη ζωή τους κατά τη διάρκεια των συγκρούσεων κοντά στο κτήριο της Βουλής και στη συνέχεια κατά τις προσπάθειες της αστυνομίας να καθαρίσουν την Μαϊντάν.

Η σημερινή μέρα είναι ημέρα πένθους στην Ουκρανία ενώ το πρωί οι υπουργοί Εξωτερικών Γερμανίας, Γαλλίας και Πολωνίας θα έχουν συναντήσεις με τον Ουκρανό πρόεδρο και άλλους κυβερνητικούς αξιωματούχους αλλά και με στελέχη της αντιπολίτευσης.

Στη συνέχεια οι τρεις υπουργοί θα ταξιδέψουν στις Βρυξέλλες.

Δείτε τις φωτογραφίες