Τουρκία: Δεν υπήρξε βολή με στόχο στρατιώτες των ΗΠΑ στη Συρία

Νέα προκλητική άσκηση δίπλα στο Γιαβούζ ετοιμάζει η Άγκυρα


ΚΟΣΜΟΣ
14:11
12/10/2019
Τουρκία: Δεν υπήρξε βολή με στόχο στρατιώτες των ΗΠΑ στη Συρία
2
loading

Αναστάτωση επικράτησε στην Τουρκία έπειτα από το χτύπημα κοντά σε θέση αμερικανικών στρατιωτικών δυνάμεων στη Συρία, με τον υπουργό Άμυνας της Τουρκίας, Χουλουσί Ακάρ, να πηγαίνει στο κέντρο επιχειρήσεων στην Σανλιούρφα, όπου σύμφωνα με την σχετική ανακοίνωση συναντήθηκε με τους διοικητές της επιχείρησης «Πηγή Ειρήνης».

Ο Ακάρ, σύμφωνα με την ίδια ενημέρωση, εξέτασε την κατάσταση και την εξέλιξη της επιχείρησης.

Αυτό που όμως δείχνει πως ο σκοπός της επίσκεψης ήταν ο φόβος για αμερικανική αντίδραση ήταν πως η δήλωση που ακολούθησε είχε να κάνει αποκλειστικά με αυτό το θέμα:

«Δεχθήκαμε πυρά από συνοριακό σταθμό νότια του Σουρούτς από τους λόφους περίπου 1.000 μέτρα νότια από το αμερικανικό φυλάκιο.

Θέσεις τρομοκρατών εβλήθησαν στο πλαίσιο αυτοάμυνας. Προκειμένου να αποφευχθεί ζημιά στην αμερικανική βάση ελήφθησαν όλες οι προφυλάξεις. Ως αποτέλεσμα της ενημέρωσης από τις ΗΠΑ για το γεγονός σταματήσαμε τα πυρά μας. Σίγουρα δεν υπήρξε βολή με στόχο Αμερικανούς ή σύμμαχους στρατιώτες».

Το πρωί στο μεταξύ το τουρκικό υπουργείο Άμυνας συνεχίζοντας την τακτική του...«body count» ανέφερε πως οι νεκροί κούρδοι μαχητές (σ.σ τους χαρακτηρίζει τρομοκράτες) έφτασαν τους 415.

Παράλληλα με σχετικό ανακοινωθέν το τουρκικό υπουργείο Άμυνας ανακοίνωσε πως οι στρατιωτικές δυνάμεις της κατέλαβαν την πόλη Ρας Αλ Αίν.

Ωστόσο, σύμφωνα με το news.gr, η Τουρκία όπως όλα δείχνουν δεν ξεχνά και την υπόθεση της Ανατολικής Μεσογείου, καθώς χθες εξέδωσε δύο παράνομες NAVTEX με τις οποίες δεσμεύει δύο μεγάλες περιοχές.

Η μία είναι η «αγαπημένη» της νότια του Καστελόριζου και ανατολικά της Ρόδου και εκεί η Άγκυρα ενημερώνει πως θα πραγματοποιήσει ναυτική άσκηση χωρίς πυρά στις 15 Οκτωβρίου.

Η δεύτερη είναι νοτιοδυτικά της Πάφου και με αυτή η Τουρκία εξαγγέλλει άσκηση με την χρήση όπλων την Δευτέρα 14 Οκτωβρίου.

Αυτό που δείχνει όμως πως η Άγκυρα θέλει να διατηρήσει την ένταση και σε αυτό το μέτωπο, έχει να κάνει με το γεγονός πως ένα μικρό μέρος της περιοχής που έχει δεσμεύσει, συμπίπτει με βορειοδυτικό κομμάτι του οικοπέδου 7 της Κυπριακής ΑΟΖ, όπου συνεχίζει να βρίσκεται το πλωτό της γεωτρύπανο «Γιαβούζ» με τα συνοδά του σκάφη και πολεμικά πλοία της Τουρκίας.

 

ΚΑΝΤΕ LIKE ΣΤΟ NEWSBEAST.GR

2
σχόλια
  1. avatar Triumph explorer

    Ουστ Μόγγολοι

  2. avatar Ρε Γιανκιδες έχετε επιτεθεί με υπόνοιες

    Όπως στο Ιρακ γιατί είχε και καλά πυρηνικά στην Ασσαντ γιατί έριξαν οι Ισλαμόσυμμοριτες του Ερντογάν χημικα . Κσι τώρα σας απειλούν σας βομβαρδίζουν και κάνετε τις κότες

Παρακαλούμε περιμένετε ...
Το newsbeast επιλέγει
Το newsbeast προτείνει