Ένα μικρό κορίτσι ανασύρουν από τα ερείπια διασώστες της ανθρωπιστικής οργάνωσης «Λευκά Κράνη» σε πόλη της Συρίας, μετά από  βομβαρδισμό που πραγματοποίησαν οι κυβερνητικές δυνάμεις του προέδρου Άσαντ, όπως αναφέρεται σε ανάρτησή τους στο Twitter.

Το κορίτσι έχει διπλωθεί και είναι καλυμμένο με αίμα πάνω σε έναν σωρό από μπάζα και ερείπια που έχουν θάψει το κορμί ενός άλλου μικρού κοριτσιού μετά από βομβαρδισμούς.

Η αεροπορική επιδρομή έγινε εναντίον βορειοδυτικής περιοχής της χώρας, που αποτελεί και το τελευταίο μεγάλο προπύργιο των αντικαθεστωτικών ανταρτών. Χιλιάδες πολίτες αναγκάστηκαν να εγκαταλείψουν την πόλη Khan Sheikhoun μετά τις επιθέσεις.

Ένα μικρό κορίτσι φαίνεται να είναι τρομαγμένο και σοκαρισμένο με το αίμα να έχει ξεραθεί στο πρόσωπο και τα χέρια του, ενώ ξαπλώνει δίπλα από ένα άψυχο κορμί. Τα «Λευκά Κράνη αναφέρουν στην ανάρτησή τους ότι από τις αεροπορικές επιθέσεις σκοτώθηκαν δύο ξαδέρφια της, ενώ τα υπόλοιπα μέλη της οικογένειάς της τραυματίστηκαν. Η βρετανική εφημερίδα Daily Mail αναφέρει ότι το κοριτσάκι είναι ξαπλωμένο δίπλα από τη σορό της αδελφής της.

Μία ακόμη εικόνα θρήνου και καταστροφής δείχνει έναν πατέρα καλυμμένο από σκόνη και το αίμα να τρέχει στα χέρια του, καθώς έχει στην αγκαλιά του το κορμί της νεκρής κόρης του.

Οι εικόνες προέρχονται από την περιοχή που έχουν βρει καταφύγιο αντίπαλοι του προέδρου Άσαντ, ενώ το Συριακό Παρατηρητήριο για τα Ανθρώπινα Δικαιώματα αναφέρει ότι οι κυβερνητικές δυνάμεις έχουν εντείνει τις επιθέσεις εναντίον του θύλακα. «Η Khan Sheikhoun έχει γίνει μια πόλη φάντασμα» αναφέρεται χαρακτηριστικά.

Η οργάνωση «Λευκά Κράνη» που επιχειρεί στις περιοχές που είναι ισχυρή η αντιπολίτευση, αναφέρει ότι πέντε άνθρωποι σκοτώθηκαν από βομβαρδισμούς την Τρίτη, ανάμεσα στους οποίους τρία παιδιά.

Τα συριακά κρατικά Μέσα ενημέρωσης αναφέρουν ότι αντάρτες εκτόξευσαν πυραύλους σε αρκετές πόλεις στο βόρειο κομμάτι της επαρχίας Hama, σκοτώνοντας έναν πολίτη και τραυματίζοντας άλλους επτά σε μία παραβίαση της εκεχειρίας, που έχει συμφωνηθεί στην περιοχή.

Υπενθυμίζεται ότι με τη συμφωνία που πάρθηκε με τη μεσολάβηση Ρωσίας και Τουρκίας, ο θύλακας κηρύχθηκε αποστρατικοποιημένη ζώνη και πρέπει να εκκενωθεί από τζιχαντιστές και τον οπλισμό τους.