Μετά τη δήλωση του πρώην προέδρου των Μαλδίβων Μοχάμεντ Νασίντ , ότι υποχρεώθηκε να παραιτηθεί υπό την απειλή των όπλων, η μη κυβερνητική οργάνωση 350.org,επισήμανε τον κίνδυνο που διατρέχει η ζωή του. Μάλιστα δημοσιοποίησε στον ιστότοπό της μια διακήρυξη υποστήριξης αυτού του «ήρωα του κλίματος», όπως τον ονόμασε.

Το δίκτυο, το οποίο μάχεται για μια δραστική μείωση των εκπομπών των αερίων που προκαλούν το φαινόμενο του θερμοκηπίου, υπενθυμίζει πως «ο πρόεδρος Νασίντ ήταν ο πρώτος δημοκρατικά εκλεγμένος ηγέτης αυτής της χώρας» και πως «εκφραζόταν τακτικά υπέρ της δράσης για την αντιμετώπιση της κλιματικής κρίσης».

«Πείτε το στους υπεύθυνους των χωρών σας: ανησυχούμε βαθιά μετά το πραξικόπημα που ανάγκασε τον πρόεδρο να εγκαταλείψει τη θέση του και τον έθεσε υπό επιτήρηση κατ’ οίκον», αναφέρει το δίκτυο.

«Ο πρόεδρος Νασίντ έχει ανάγκη τη βοήθειά σας για την ασφάλειά του. Χρησιμοποιήστε διπλωματικές πιέσεις σ’ αυτούς που οργάνωσαν αυτό το πραξικόπημα για να αποφευχθεί η βία και να επιτευχθεί μια ειρηνική και δημοκρατική λύση στη σύγκρουση αυτή», προσθέτει η μη κυβερνητική οργάνωση.