Newsbeast | Ειδήσεις και νέα από την Ελλάδα και τον Κόσμο.

Ο άνθρωπος που σόκαρε το κοινό όσο λίγοι στον κόσμο

Ο πανκ ρόκερ που όσο έζησε το έκανε χωρίς μέτρο και μοιραζόταν με τους φανς τα πάντα. Τα πάντα όμως!


ΚΟΣΜΟΣ
16:18
01/09/2017
Ο άνθρωπος που σόκαρε το κοινό όσο λίγοι στον κόσμο
18
loading

«Το ροκ εντ ρολ μου δεν έχει στόχο την διασκέδαση αλλά τον εκμηδενισμό. Το σώμα μου είναι ένας ναός του ροκ εντ ρολ. Η σάρκα, το αίμα και τα σωματικά υγρά μου ανήκουν στον κόσμο. Είτε τους αρέσει είτε όχι».

Το ροκ και το πανκ είναι μουσικά είδη που από την πρώτη στιγμή της δημιουργίας τους, ακόμα και εκείνη την υποσυνείδητη στιγμή που ένας μουσικός γράψει ένα ακόρντο, το οποίο θα δημιουργήσει ένα ολόκληρο είδος, χωρίς να έχει επίγνωση της πράξης του, φτιάχτηκαν για να σοκάρουν. Να εξιτάρουν και να δίνουν μία κλωτσιά που θα κινητοποιήσει τους πιο «ανήσυχους», τους αντικομφορμιστές και εκείνους που δεν μπορούν να μπουν σε νόρμες.

Ο GG Allin ήταν μεγάλος θιασώτης αυτής της «πολιτικής γραμμής». Έζησε τη ζωή του στο έπακρο. Την «ρούφηξε», κυριολεκτικά και μεταφορικά, μέχρι την τελευταία στιγμή της. Ακόμα και αν αυτή η τελευταία «ρουφηξιά» απέβει θανατηφόρα. Το 1989 είχε υποσχεθεί στους φανς του πως θα αυτοκτονήσει πάνω στη σκηνή την ημέρα του Χάλογουιν. Του πήρε τέσσερα χρόνια για να εκπληρώσει την υπόσχεση του. Και αυτήν την έφερε εις πέρας μισή καθώς τον πρόλαβε ένα τελευταίο φιξάκι ηρωίνης που αποδείχτηκε, αρκετά «γλυκό» και πολύ.

Ο Allin σόκαρε το κοινό του καθώς και όσους είχαν την τύχη (ή την ατυχία) να βρεθούν στο διάβα του, σε βαθμό πέρα από την κοινή αντίληψη. Βαριά εξαρτημένος από τα πάντα, κυρίως απ' την ηρωίνη, έμεινε γνωστός στην ιστορία του ροκ ν ρολ τόσο για την μουσική του, όσο και για τις εξωφρενικές του live εμφανίσεις. Εμφανίσεις για... λίγους και καλούς οπαδούς της αμερικάνικης underground σκηνής της δεκαετίας του '80, με γερό στομάχι.

vrtkssin2

Κοπρολαγνείες, αυτοτραυματισμοί, αγνό, brutal punk rock, συλλήψεις για επιθέσεις σε φανς και πάρα πολλά overdose ήταν μερικά μόνο από τα χαρακτηριστικά που έκαναν τον GG Allin τον μεσσία του απόλυτου μηδενισμού κατά πολλούς, ή τον έναν και μοναδικό ροκ εντ ρολ αντι-ήρωα του περιθωρίου, κατ' άλλους.

Η ζωή του σαν φάρσα από την αρχή της

Ο Kevin Michael Allin γεννήθηκε στις 29 Αυγούστου στο Νιου Χάμσαϊρ των ΗΠΑ. Ένα όραμα του πατέρα του κατά την διάρκεια της εγκυμοσύνης της συζύγου του που «είδε» τον αγέννητο GG σαν προφήτη, τους οδήγησε να βαφτίσουν το παιδί τους… Ιησού Χριστό. Όταν ο μικρός Ιησούς έφτασε σε ηλικία να πάει σχολείο οι γονείς του σταμάτησαν να βλέπουν οράματα και άλλαξαν το όνομα του μικρού σε Kevin Michael.

Από τα πρώτα του παιδικά χρόνια φαινόταν πως ο χαρακτήρας του ήταν αρκετά ιδιόμορφος. Τον έδιωχναν συνεχώς από τα σχολεία λόγω της επιθετικής συμπεριφοράς που επεδείκνυε ενώ στα χρόνια του λυκείου συνήθιζε να ντύνεται σαν ντραγκ κουίν και να πηγαίνει για μάθημα. Η επαφή του με τα ναρκωτικά έγινε τότε και κράτησε μέχρι και την τελευταία του μέρα.

Το απάγκιο κάθε κυνηγημένου ή κοινωνικά απόκληρου ήταν (και είναι σε μεγάλο βαθμό) το ροκ εντ ρολ. Και το πανκ. Εκεί στράφηκε και ο GG καθώς πίστευε πως ήρθε σε αυτό τον κόσμο για να σοκάρει και να προκαλεί το κοινό. Οι πρώτες μπάντες που τον επηρέασαν μουσικά ήταν οι New York Dolls, οι Stooges, οι Rolling Stones και ο Alice Cooper. Η καριέρα του περιλαμβάνει περίπου 130 κυκλοφορίες με τις διάφορες μπάντες που τον υποστήριξαν επί σκηνής (The MC2, The Jabbers, The Scumfucs, The Texas Nazis, The Cedar Street Sluts, The Holy Men, The AIDS Brigade, The Disappointments, ANTiSEEN μεταξύ άλλων) και άντεχαν τον αμφιλεγόμενο χαρακτήρα του. Οι περισσότερες από αυτές τις κυκλοφορίες είναι ανεπίσημες (bootlegs) και εκείνος όσο περνούσε ο καιρός προκαλούσε όλο και περισσότερο.

«Suck My Ass It Smells», «Shit On My Prick» και «Expose Yourself to Kids» ήταν μόνο μερικοί από τους τίτλους των τραγουδιών του.

Μία σκηνική παρουσία χαρακτηρισμένη από το τρίπτυχο «αίμα-σπέρμα-κόπρανα»

vrtkssin6

Οι εμφανίσεις του GG Allin έχουν μείνει στη ιστορία, αν και μόνο φωτογραφικά ντοκουμέντα μπορούν να βρεθούν σε πληθώρα καθώς τα βίντεο από τις ακραίες ζωντανές εμφανίσεις του κατεβαίνουν το ένα μετά το άλλο από τις διαδικτυακές πλατφόρμες. Υπάρχουν ακόμα κάποια ντοκουμέντα σε VHS που δείχνουν την τελευταία του εν ζωή μέρα καθώς και την κηδεία του.

«Ο GG αποφάσισε να τρίψει σκατά στο στήθος του έτσι ώστε να μην μπορεί κανείς να τον κλωτσήσει», έτσι περιέγραψε την προσφιλή τακτική του Allin ο Bloody Mess, μουσικός που έπαιξε μαζί του για ένα διάστημα.

Στα 80s ο GG έγινε γνωστός στους underground κύκλους για το γεγονός ότι αφόδευε επί σκηνής σε κάθε συναυλία του. Τα προϊόντα είτε τα πασάλειβε πάνω του είτε τα πέταγε στο κοινό. Από κάποιο σημείο και μετά για να μπορεί να είναι συνεπής με τη σκηνική του παρουσία και την «παράσταση» που έδινε κάθε φορά, κατανάλωνε μεγάλο αριθμό καθαρτικών. Το αποτέλεσμα ήταν αηδιαστικό καθώς δεν μπορούσε να συγκρατήσει πλέον τα κόπρανα του. Το ίδιο συνέβαινε και με τα ούρα του. Αλλά και το σπέρμα του. Ο ίδιος είχε δηλώσει πως κατά την διάρκεια μιας σύλληψής του (από τις 50 και πλέον που τον ακολουθούν στην καριέρα του) αυνανίστηκε 100 φορές μέσα στο κρατητήριο στις 30 ημέρες που έμεινε εκεί.

Ένα ζωντανό σόου του GG Allin και της μπάντας του πάντως δεν είχε μόνο αυτά. Οι αυτοτραυματισμοί ήταν στο καλεντάρι του. Είτε χαρακωνόταν με γυαλιά και άλλα αιχμηρά αντικείμενα που έβρισκε πρόχειρα ή χρησιμοποιούσε το μικρόφωνο ως μέσο τιμωρίας του… κρανίου του.

Ο θάνατος του σαν μέρος του σόου

vrtkssin4

Οι ακραίες εμφανίσεις του όπως ήταν φυσιολογικό δημιούργησαν μία στρατιά από οπαδούς αλλά και από haters. Και haters που δημιουργήθηκαν μετά από βίαιες επιθέσεις (και σεξουαλικής φύσης) κατά τη διάρκεια των συναυλιών του. Ο μύθος που έχτισε περιλάμβανε και επαφές με ανήλικα κορίτσια. Άλλωστε η τελευταία σύντροφος που είχε μέχρι τη μέρα που πέθανε ήταν 17 ετών όταν την γνώρισε.

Από μία τέτοια αμφιλεγόμενη σχέση προέκυψε και το ένα και μοναδικό του τέκνο, η Νίκο Αν Ντενόλτ. Στα μέσα της δεκαετίας του 80 ο Allin έκανε μία σχέση με την ανήλικη τότε Τρέισι Ντενόλτ, η οποία και έμεινε έγκυος. Η κόρη του όλα αυτά τα χρόνια έχει κρατήσει απόσταση από τον πατέρα της και την κληρονομιά του.

Το τελευταίο σόου του πανκ ρόκερ ξεκίνησε στις 27 Ιουνίου του 1993, στο Μανχάταν, αλλά δεν ολοκληρώθηκε ποτέ καθώς το ρεύμα στο μαγαζί έπεσε και δεν επανήλθε. Ο GG αφού κατέστρεψε τον χώρο, βγήκε για βόλτα στους δρόμους γυμνός παρέα με δεκάδες οπαδών του. Κατέληξε στο διαμέρισμα ενός φίλου του όπου και πέθανε από υπερβολική δόση ηρωίνης.

Το «πάρτυ» δεν σταμάτησε όμως ούτε μετά τον θάνατο του. Είχε αφήσει εντολή στον μεγαλύτερο αδερφό του και μπασίστα στους GG Allin and the Murder Junkies, Merle Allin, όταν πεθάνει το σώμα του να μην πλυθεί και να αφεθεί βορά στους φανς ώστε να χειριστούν όπως πρέπει. Και έτσι έγινε.

vrtkssin5

Η εικόνα του νεκρού μουσικού με το εσώρουχο και ένα δερμάτινο μπουφάν, παρέα με ένα μπουκάλι ουίσκι, άπλυτου και γεμάτου με κόπρανα σοκάρει ακόμα και τώρα.

Ούτε όμως και ο τάφος στον οποίο μπήκε μετά από τρεις μέρες λαϊκού προσκυνήματος είχε διαφορετική αντιμετώπιση. Δέχτηκε τέτοιο βανδαλισμό από τους οπαδούς του που οι αρχές του νεκροταφείου στο Νιου Χαμσάιρ αναγκάστηκαν να τον μετακινήσουν.

Ο ίδιος μάλλον θα γέλαγε υποχθόνια κάθε φορά που ένας φαν ουρούσε πάνω στην πλάκα που τον σκέπαζε.

ΚΑΝΤΕ LIKE ΣΤΟ NEWSBEAST.GR

18
σχόλια
 1. avatar Sayonara

  αντε αυτος ηταν βλαμμενος και ανωμαλος.ποιοι βλαμμενοι τον ακουγανε ?

 2. avatar Δεν νομίζω

  Καθόλου τυχαίο πως μία από τις μπάντες που τον στήριζαν ήταν και οι The Texas Nazis...

  1. avatar Λούφα-κοπάνα-σαμποτάζ

   Σύμφωνα με τη wikipedia ήταν ακραίος αντιεξουσιαστής, στα τραγούδια του υμνούσε τη παρανομία και τη βια απέναντι στην αστυνομία. Είχε διαγνωστεί με μικτή διαταραχή προσωπικότητας και άλλες παθήσεις. Κλασσική περίπτωση βαθιά άρρωστου, ψυχικά διαταραγμένου ανθρώπου και παράδειγμα προς μίμηση για κάθε αναγνώστη του indymedia.

   1. avatar Έτσουξε

    Σου θίξανε τον φύρερ και τσουτσούριασες?
    Το ξέρεις ότι λες μπούρδες γιατί στο Wiki λέει ξεκάθαρα " His lyrics, which often expressed themes of misogyny, pedophilia, blasphemy and racism " , ελληνιστί " Οι στοίχοι του συχνά εκφράζανε τον μισογυνισμό, τη παιδοφιλία , τη βλασφημία και τον ρατσισμό" .
    Κλασσική περίπτωση βαθιά άρρωστου, ψυχικά διαταραγμένου ανθρώπου και παράδειγμα προς μίμηση για κάθε ακροδεξιό.

 3. avatar Αντε γειά

  Άλλος ένας ανώμαλος λοιπόν...Και αρκετοί ανωμαλοι που τον....θαυμαζαν(;;)Δυτικός μπολιτιζμός!!!

 4. avatar Dim Kent

  Ok... αυτός ο τυπάκος ΟΥΔΕΜΙΑ σχέση έχει με την ροκ... κι ΟΠΟΙΟΔΗΠΟΤΕ παρακλάδι της!

 5. avatar περαστικος ξανα

  Κάτι σαν το GAY PRIDE ένα πράγμα. Ακριβώς το ίδιο στα πιο αηδιαστικά σημεία.

 6. avatar Xountalas

  Άλλη μια κοινωνική προσφορά του Newsbeast! Δεν είναι τυχαίο πως ο σεσημασμενος αριστερουκλας σχολιαστής, μόνο αυτός, έδειξε να μην ενοχλείτε.Τυχαιο?

  1. avatar Xountalas

   Διόρθωση; ενοχλείται

 7. avatar Ο Συριζαίος.

  Ο GG είναι από τους πιο αγαπημένους μας καλλιτέχνες. Το περιεχόμενο του εντέρου του είναι για όλους εμάς μια παρακαταθήκη ώστε να μπορέσουμε ''πιάσουμε'' την ουσία!

 8. avatar ότι ναναι δηλώνω

  υπάρχουν πολλοί τρόποι για να γίνεις διάσημος. το πρόβλημα όμως είναι αυτοι που τον θαύμαζαν.

 9. avatar criskalts

  Κόπρανο.

 10. avatar χαχαχαχαχαχαχαχαχ

  ρεμάλι... της συμφοράς... παράσιτο της κοινωνίας για τα μπάζα.

 11. avatar A.G

  Ελαττωματικα ανταλλακτικά

 12. avatar j.kyp

  Μην τους βαζετε τετοια εδω... ησυχια ταξη ασφαλεια

 13. avatar giorgos kinigos

  Δεν πάμε καλά!!Πρότυπο για τα παιδιά μας..

 14. avatar Mad_Max13

  Αν δεν ήταν μουσικός θα τον λέγατε τρελό και ανωμαλο παιδοφιλο. Όμως επειδή είναι μουσικός και μάλιστα πανκ εντάξει δεν τρέχει και τίποτα...

 15. avatar Κοκο

  Αμερικανικό ζόμπι

Παρακαλούμε περιμένετε ...
Το newsbeast επιλέγει
Το newsbeast προτείνει