Ως το κρυφό κόσμημα των Κυκλάδων περιγράφει η βρετανική εφημερίδα Evening Standard τη Σίφνο, την οποία εντάσσει στην κατηγορία με τους πιο ονειρικούς προορισμούς στον κόσμο, μεταξύ του Κάπρι στην Ιταλία, της Ανδαλουσίας στην Ισπανία, της ακτογραμμής του Μεξικού και της Ζάμπιας.

«Με υπέροχο φαγητό, όμορφες εκκλησίες και μερικές από τις καλύτερες παραλίες στις Κυκλάδες, μόλις βρεθείτε σε αυτή θα αναρωτηθείτε γιατί δεν την είχατε επισκεφτεί νωρίτερα», αναφέρει στο άρθρο της χαρακτηριστικά η Laura Hampson.

Η συντάκτρια του άρθρου αναφέρει, επίσης, ότι οι πιο ψαγμένοι ταξιδιώτες αφήνουν πίσω τους τις πολυσύχναστες Μύκονο και Σαντορίνη και επιλέγουν το λιγότερο γνωστό «γείτονά» τους, την όμορφη Σίφνο.

«Με μια εντυπωσιακή και συνεχώς αναπτυσσόμενη γαστρονομική σκηνή, παραλίες με χρυσαφένια αμμουδιά και μονοπάτια για ενδιαφέρουσες πεζοπορίες και εξερευνήσεις (οι Γάλλοι ακολουθούν τα μονοπάτια της Σίφνου εδώ και χρόνια) υπάρχει κάτι για κάθε ταξιδιώτη στο συγκεκριμένο νησί», συμπληρώνει.

Ειδική μνεία στο δημοσίευμα γίνεται και στις εκκλησίες του νησιού, μεταξύ άλλων αναφέρεται το εκκλησάκι των Επτά Μαρτύρων και η μονή του Αγίου Συμεών, με τους χαρακτηριστικούς μπλε τρούλους, το οποίο μετρά συνολικά 235 εντυπωσιακές εκκλησίες διάσπαρτες σε όλη την έκτασή του. Διακρίνονται, επίσης, τα χωριά Φάρος και Χερρόνησος, καθώς και η παράδοση του νησιού στην τέχνη της κεραμικής.