Τη λίστα με τους καλύτερους προορισμούς για το 2022 δημοσίευσε ο ιστότοπος για την ανάπτυξη του τουρισμού στην Ευρώπη, European Best Destinations, με την Αθήνα και την Κρήτη να φιγουράρουν ανάμεσα στις 20 κορυφαίες επιλογές στη Γηραιά Ήπειρο.

Λαμβάνντας υπόψη τις ψήφους από περισσότερους από 500.000 ταξιδιώτες από 182 χώρες καθώς και τα μέτρα ασφαλείας που λαμβάνονται από χώρες και διάφορες περιοχές στην Ευρώπη, ο Ευρωπαϊκός οργανισμός Best Destinations (EBD) δημοσίευσε τη λίστα με τους 20 πιο μοντέρνους προορισμούς στην Ευρώπη για το 2022.

Καθώς, λοιπόν, οι χώρες σε όλη την Ευρώπη ανοίγουν ξανά τα σύνορα και χαλαρώνουν ή τερματίζουν εντελώς τους περιορισμούς κατά της Covid -κάτι που ισχύει και για την Ελλάδα, καθώς από τις 7 Φεβρουαρίου η είσοδος στη χώρα πραγματοποιείται μόνο με πιστοποιητικό εμβολιασμού και χωρίς τεστ-, και καθώς οι πτήσεις, τα ξενοδοχεία, τα εστιατόρια και οι καφετέριες ανοίγουν ξανά, οι διακοπές στην Ευρώπη αποτελούν και πάλι μια ρεαλιστική δυνατότητα για τους ταξιδιώτες.

European Best Destinaions: Αθήνα και Κρήτη ανάμεσα στα 20 καλύτερα μέρη για ταξίδι το 2022

Η Αθήνα, λοιπόν, βρέθηκε στη 15η θέση της λίστας του European Best Destinaions, με το δημοσίευμα να αναφέρει ότι τα τελευταία δέκα χρόνια, η Αθήνα έχει επανειλημμένα καταταχθεί μεταξύ των κορυφαίων ευρωπαϊκών προορισμών. «Οι επισκέπτες επιστρέφουν στην πρωτεύουσα της Ελλάδας ξανά και ξανά για τον Παρθενώνα ή το Ναό του Ποσειδώνα στο Σούνιο, καθώς και για να ανακαλύψουν περισσότερα ιστορικά μνημεία σε αυτήν την ιστορική αλλά μοντέρνα πόλη που στρέφεται αποφασιστικά προς το μέλλον».

Στα σημεία ενδιαφέροντος της Αθήνας που αναφέρονται στο δημοσίευμα η Ακρόπολη -από τα πιο επισκέψιμα μνημεία από τουρίστες από όλο τον κόσμο-, το Μουσείο της Ακρόπολης αλλά και το Εθνικό Αρχαιολογικό Μουσείο, που διατηρούν γλυπτά, αγγεία, κοσμήματα και άλλα από την Αρχαία Ελλάδα, ενώ αναφορά γίνεται και στον Εθνικό Κήπο «την καταπράσινη όαση των 40 στρεμμάτων αγνής φύσης στην καρδιά της ελληνικής πρωτεύουσας».

Λιμάνι Χανίων

Από την άλλη, η Κρήτη συναντάται στην 20η θέση της λίστας του European Best Destinaions, με το δημοσίευμα να κάνει λόγο για έναν από τους καλύτερους προορισμούς της Ευρώπης και την προτείνει τόσο για ξεγνοιασιά και χαλάρωση, όσο και για τους λάτρεις της άγριας ζωής. «Επισκεφθείτε τους ιστορικούς χώρους Πέτρας και Κομμού, βουτήξτε στα ζεστά γαλάζια νερά στα Μάταλα ή τα Φαλάσαρνα. Μείνετε στη θρυλική πόλη του Ηρακλείου ή στα όμορφα λιμάνια των Χανίων και του Αγίου Νικολάου».

Φαλάσαρνα

Ανάμεσα στα όσα αναφέρονται για την Κρήτη, και το μυστικό μακροζωίας των κατοίκων της, που, σύμφωνα με το άρθρο, δεν είναι άλλο από την εξαιρετική γαστρονομία του νησιού.

Στην κορυφή της λίστας βρέθηκε η πρωτεύουσα της Σλοβενίας, Λιουμπλιάνα, με τη Μαρμπέλα στην Ισπανία να ακολουθεί στη δεύτερη θέση και την πόλη Άμιενς στη Γαλλία να συμπληρώνει την κορυφαία τριάδα.