Όσοι τον γνώρισαν από την περίοδο που εργάστηκε ως προπονητής του Ολυμπιακού, ξέρουν καλά ότι ο Μίτσελ είναι ένας άνθρωπος που δεν μασά τα λόγια του. Ο Ισπανός τεχνικός που βρίσκεται στο Μεξικό και εργάζεται για λογαριασμό της Πούμας, αναφέρθηκε στα όσα μαθαίνει ότι γίνονται στην πατρίδα του εν μέσω της πανδημίας του κορονοϊού και ξέσπασε.

«Μιλάω κάθε μέρα με τον γιο μου, ο οποίος είναι ένας εκ των αρχηγών των ομάδων της 2ης κατηγορίας. Δεν ξέρω ποιο μέρος της κυβέρνησης προσπαθεί να επαναφέρει το ποδόσφαιρο το συντομότερο δυνατό στην Ισπανία. Δεν ξέρω πώς θα γίνει αυτό αν δεν ξέρουμε πόσοι έχουν προσβληθεί από τον ιό και πώς θα του απομονώσουμε, αν δεν ξέρουμε τον αριθμό των νεκρών», επισήμανε σε συνέντευξή του.

Και πρόσθεσε: «Δεν ξέρω αν μιλάμε για το ποδόσφαιρο για να μη μιλάμε για τον κορονοϊό. Οι αθλητές που βγαίνουν  για προπόνηση ρισκάρον εξίσου με τους φαρμακοποιούς και τους εργάτες. Η κατάσταση είναι ανεξέλεγκτη. Οι ποδοσφαιριστές είναι και αυτοί απλοί άνθρωποι».

Στη συνέχεια ο Μίτσελ αναφέρθηκε στη μητέρα του, η οποία βρίσκεται σε οίκο ευγηρίας, περιμένοντας να κάνει τεστ, με την ισπανική κυβέρνηση να μην αφήνει να γίνουν δωρεές σε γηροκομεία ενώ εκείνοι θέλουν να βοηθήσουν οικονομικά. «Η μητέρα μου είναι σε οίκο ευγηρίας. Περιμένουν εδώ και τρεις εβδομάδες για το τεστ και το υπουργείου υγείας δε μας αφήνει να κάνουμε δωρεά, είναι πολύ αυστηροί σε αυτό», είπε.

Κλείνοντας, ο έμπειρος τεχνικός τα έβαλε ανοιχτά με την ισπανική κυβέρνηση: «Υπάρχει ένα αίσθημα ανασφάλειας παντού και αυτό δεν θα διορθωθεί μέσω του ποδοσφαίρου. Υπάρχουν πράγματα που δεν καταλαβαίνω. Ο κόσμος μοιάζει να είναι πιο υπεύθυνος από την κυβέρνηση και αυτό δημιουργεί ανασφάλεια και απώλεια εμπιστοσύνης, ανεξάρτητα με το ποιος κυβερνά».

 

View this post on Instagram

 

?️ Míchel, desde México para ‘El Larguero’

A post shared by El Larguero (@ellarguero) on

TAGS
Μάθετε πρώτοι τι συμβαίνει στην Ελλάδα και τον κόσμο στο Google News του Newsbeast. Ακολουθήστε το Newsbeast σε Instagram, Facebook και Twitter.