Ο Γιάννης Κωνσταντέλιας γίνεται όλο και πιο σημαντικός για τον ΠΑΟΚ από παιχνίδι σε παιχνίδι και αυτό έχει ως αποτέλεσμα να ανεβάζει συνεχώς και την αξία του, όπως τονίζει και το CIES Football Observatory που τον κοστολογεί στα 15,4 εκατ. ευρώ.

Ο ερευνητικός οργανισμός για το ποδόσφαιρο με έδρα την Ελβετία έφτιαξε τη λίστα με τους εξτρέμ, θέση στην οποία επίσης μπορεί να παίξει ο 20χρονος άσος του δικεφάλου του βορρά, που είναι κάτω των 23 ετών, δεν αγωνίζονται σε κάποιο από τα πέντε μεγάλα ευρωπαϊκά πρωταθλήματα και αναμένεται να προσελκύσουν το ενδιαφέρον μεγάλων ομάδων προσεχώς.

Σε αυτή τη λίστα, λοιπόν, το CIES συμπεριέλαβε και τον Κωνσταντέλια, τον οποίο κοστολογεί στα 15,4 εκατ. ευρώ, δίνοντάς του έτσι την 8η θέση. Ο 20χρονος παίκτης του ΠΑΟΚ είναι ο μοναδικός Έλληνας που μπήκε στη σχετική λίστα, στην πρώτη τριάδα της οποίας βρίσκονται οι Γιοχάν Μπακαγιόκο (Αϊντχόφεν, 32,2 εκατ. ευρώ), Αντόνιο Νούσα (Μπριζ, 24,8 εκατ. ευρώ) και Γκονζάλο Πλάτα (Αλ Σαντ, 23,5 εκατ. ευρώ).

Για τον Κωνσταντέλια, υπενθυμίζουμε, τους προηγούμενους μήνες υπήρχαν δημοσιεύματα στην Ιταλία που τον ήθελαν να είναι ένας από τους παίκτες που παρακολουθεί σταθερά η Μίλαν.