Η ΑΕΚ έχει μπροστά της τον αγώνα της Πέμπτης (21/9) με τη Μπράιτον στην Αγγλία για την 1η αγωνιστική των ομίλων του Europa League και μετά τα δυσάρεστα νέα με την απουσία του Ντομαγκόι Βίντα αλλά και του Αρόλντ Μουκουντί, ήρθαν και τα ευχάριστα που έχουν να κάνουν με τους Λιβάι Γκαρσία και Μιγιάτ Γκατσίνοβιτς.

Η αποστολή της Ένωσης δεν θα είναι καθόλου εύκολη αφού η Μπράιτον είναι μια εξαιρετική ομάδα που παίζει πολύ όμορφο ποδόσφαιρο και είναι και σε φόρμα όπως έδειξε η εντυπωσιακή εκτός έδρας νίκη με 3-1 επί της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, με τον προπονητή της μάλιστα, Ρομπέρτο Ντε Τζέρμπι, να κάνει και πολλές αλλαγές στην 11άδα.

Αν σε αυτά προσθέσουμε και το γεγονός ότι ο Ματίας Αλμέιδα δεν θα έχει στη διάθεσή του τους δύο βασικούς στόπερ, τον Βίντα και τον Μουκουντί, αντιλαμβάνεται ο καθένας πόσο μεγαλώνει ακόμη περισσότερο ο βαθμός δυσκολίας για τους Κιτρινόμαυρους, για τους οποίους πάντως υπάρχουν και ευχάριστα νέα.

Αυτά έχουν να κάνουν με τους Λιβάι Γκαρσία και Γκατσίνοβιτς που προπονήθηκαν κανονικά και συμπεριλήφθηκαν στην αποστολή για Αγγλία, χωρίς όμως να είναι 100% σίγουρο ότι θα βρίσκονται και στην αρχική 11άδα.

Οι 21 παίκτες που μπήκαν στην αποστολή που ανακοίνωσε ο Αλμέιδα είναι οι Στάνκοβιτς, Αθανασιάδης, Θεοχάρης, Μοχαμάντι, Ρότα, Μήτογλου, Χατζισαφί, Σιντιμπέ, Σιμάνσκι, Γιόνσον, Γκατσίνοβιτς, Πινέδα, Μάνταλος, Γαλανόπουλος, Άμραμπατ, Γκαρσία, Τσούμπερ, Αραούχο, Πόνσε, Ελίασον, Πισάρο.

Αποστολή της ΑΕΚ για Μπράιτον