Στην αντεπίθεση περνά ο προφυλακισμένος δικηγόρος για την υπόθεση της «μαφίας των φυλακών» και μέσω του συνηγόρου του, Αλέξη Κούγια, καταγγέλλει μια καλοστημένη πλεκτάνη που στήθηκε με στόχο, όπως λέει, να πλουτίσουν οι πρωταγωνιστές της σε βάρος του.

Μέσω του συνηγόρου του, Αλέξη Κούγια, στο πλαίσιο συνέντευξης Τύπου ο κατηγορούμενος δικηγόρος επαναλαμβάνει ότι δεν έχει καμία εμπλοκή στην υπόθεση και κατονομάζει για ακόμη μια φορά ως ηθικό αυτουργό τον επιχειρηματία Αριστείδη Φλώρο. Η εμπλοκή του γνωστού δικηγόρου αποτελεί μία από τις «μεγαλύτερες δικαστικές πλάνες» και πρόκειται την «τραγική ιστορία ενός έντιμου δικηγόρου, που αντιστάθηκε στις πιέσεις ακόμη και πολιτικών προσώπων που δέχτηκε για την υπόθεση της Energa» ανέφερε ο Αλέξης Κούγιας ο οποίος συμπλήρωσε ότι ο λόγος που κινδύνευσε η ζωή του εντολέα του, το 2014, και βρέθηκε τώρα στη θέση του κατηγορούμενου  ήταν ότι κατάφερε  να δεσμεύσει για λογαριασμό του δημοσίου 100 εκατ. ευρώ από τους κατηγορούμενους.

Ο έγκλειστος δικηγόρος δίνει την δική του εκδοχή για την υπόθεση, με αφετηρία αυτή της Energa, σε υπόμνημα που κατέθεσε στον Εφέτη Ειδικό ανακριτή που χειρίζεται την υπόθεση, Ευτύχη Νικόπουλο, με κοινοποίηση προς την ηγεσία του Υπ. Δικαιοσύνης, τον πρόεδρο και την εισαγγελέα του Αρείου Πάγου, τον προϊστάμενο του Εφετείου Αθηνών και τον πρόεδρο του ΔΣΑ. Με το υπόμνημα του ζητεί να καλέσει ο ανακριτής που χειρίζεται την υπόθεση της «μαφίας των φυλακών» μεταξύ άλλων:

– Τον αστυνομικό υποδιευθυντή Φώτη Ντουΐτση που υπηρετεί στην Ασφάλεια Αττικής προκειμένου, όπως λέει, να επιβεβαιώσει ότι ήταν ενημερωμένος για τις επικοινωνίες που είχε με τον φερόμενο ως αρχηγό της «μαφίας» και γίνονταν υπό την καθοδήγηση του με στόχο «τη συλλογή πληροφοριών για την υπόθεση απόπειρας ανθρωποκτονίας σε βάρος μου».

-Τον δικηγόρο Θέμη Σοφό «προκειμένου να εξηγήσει τις συνθήκες υπό τις οποίες επισκέφτηκα τον Αριστείδη Φλώρο στο ψυχιατρείο των φυλακών Κορυδαλλού τον Ιούλιο του 2017».

-Τον δικηγόρο Αλέξανδρο Λυκουρέζο, «προκειμένου να ξεκαθαρίσει ότι ουδέποτε ζήτησε για λογαριασμό μου από το Μιχάλη Ζαφειρόπουλο (σ.σ. δικηγόρο της οικογένειας Φλώρου) οποιοδήποτε χρηματικό ποσό, προκειμένου να μην παρασταθώ ως πολιτικώς ενάγων κατά του Αριστείδη Φλώρου για την απόπειρα ανθρωποκτονία σε βάρος μου».

-Τον δικηγόρο Ηλία Αναγνωστόπουλο, «προκειμένου να καταστεί σαφές ότι εγώ ουδέποτε άμεσα ή έμμεσα απαίτησα από τον Αρ. Φλώρο ή το Μ. Ζαφειρόπουλο οικονομικά ανταλλάγματα, για να μην παρασταθώ ως πολιτικώς ενάγων»

-Τον δικηγόρο και πρώην γραμματέα του Υπουργικού Συμβουλίου επί  κυβερνήσεως Σαμάρα, Τάκη Μπαλτάκο «προκειμένου να καταθέσει για τη συνάντηση που είχαμε σε καφετέρια με τον Αρ. Φλώρο στις αρχές Σεπτεμβρίου 2014, να εξηγήσει πώς και γιατί έγινε αυτή η συνάντηση και να περιγράψει τη συναισθηματική κατάσταση και τις εκφράσεις του Φλώρου κατά την αποχώρησή του, όταν του δήλωσα ότι δεν αποδέχομαι τη διαιτητική επίλυση της διαφοράς μεταξύ ΛΑΓΗΕ Α.Ε και ΕΝΕΡΓΚΑ Α.Ε.»

– Τον πρώην αντιπρόεδρο της Βουλής Χρήστο Μαρκογιαννάκη, προκειμένου «να καταθέσει για τις επαφές και τις συναντήσεις που είχε μαζί μου στο δικηγορικό μου γραφείο και στα γραφεία της ΛΑΓΗΕ Α.Ε., με σκοπό να με πείσε να αποδεχθώ τη διαιτητική επίλυση των απαιτήσεων της ΛΑΓΗΕ Α.Ε. Κατά της ΕΝΕΡΓΚΑ Α.Ε.»

Επιπλέον, ο κατηγορούμενος δικηγόρος ζητεί να καταθέσουν στο πλαίσιο της ανάκρισης οι αστυνομικοί που είχαν αναλάβει τη φύλαξή του μετά την απόπειρα δολοφονίας σε βάρος του οι οποίοι είναι σε θέση, σύμφωνα με τον ίδιο, να επιβεβαιώσουν ότι ήταν παρόντες στις συναντήσεις του με τον φερόμενο ως αρχηγό της «μαφίας των φυλακών» οι οποίες έγιναν στην προσπάθεια του να συγκεντρώσει πληροφορίες για την δολοφονική επίθεση σε βάρος του.