Συνάντηση με τον πρόεδρο της Βουλής της Βόρειας Μακεδονίας, Ταλάτ Τζαφέρι πραγματοποίησε προ ολίγου ο υπουργός Εξωτερικών Νίκος Δένδιας, κατά τη διάρκεια της επίσκεψής του στα Σκόπια.

Η συνεργασία σε κοινοβουλευτικό επίπεδο βρέθηκε στο επίκεντρο της συνάντησης, σύμφωνα με σχετική ανάρτηση του υπουργείου Εξωτερικών στο twitter.

Ακολούθησε συνάντηση του κ. Δένδια με τον αναπληρωτή πρωθυπουργό της Βόρειας Μακεδονίας Νικολά Ντιμιτρόφ – στο επίκεντρο της συνάντησης βρέθηκαν η διμερής συνεργασία και η υποστήριξη στην ενταξιακή προοπτική της Βόρειας Μακεδονίας, στη βάση της υφιστάμενης αιρεσιμότητας και με τη συνεπή εφαρμογή της Συμφωνίας των Πρεσπών ως προϋπόθεση, κατά το ΥΠΕΞ – καθώς και με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας της Βόρειας Μακεδονίας, Στέβο Πενταρόφσκι.

Κατά τη διάρκεια της συνάντησης με τον κ. Πενταρόφσκι συζητήθηκαν οι διμερείς σχέσεις, ενόψει και της επικείμενης επίσημης επίσκεψης του στην Αθήνα, καθώς και η εφαρμογή της Συμφωνίας των Πρεσπών και η ενταξιακή προοπτική των Δυτικών Βαλκανίων.

Προηγήθηκαν συζητήσεις του Έλληνα ΥΠΕΞ με τον πρωθυπουργό και τον πρωθυπουργό της χώρας, κ. Ζόραν Ζάεφ, καθώς και με τον ομόλογό του, κ. Μπουγιάρ Οσμάνι.

Οι κ.κ. Δένδιας και Ζέφ συζήτησαν τη συνεργασία σε οικονομία, επενδύσεις, εμπόριο, ενέργεια, μεταφορές, όπως και στο μέτωπο καταπολέμησης της πανδημίας. Εξετάσθηκαν επίσης η ευρωπαϊκή προοπτική των Δυτικών Βαλκανίων και η εφαρμογή της Συμφωνίας των Πρεσπών.