Ο Leon Camier που από φέτος αγωνίζεται με τη FIXI Crescent Suzuki, αναγκαστικά χάνει τον αγώνα Superbike στην ισπανική Motorland Aragon, μετά το άσχημο χαϊσάιντ στο οποίο υπέπεσε στον 3ο γύρο της QP1, το απόγευμα της Παρασκευής.

Η πτώση άφησε το αριστερό του γόνατο με ένα χαίνον τραύμα. Μετά την αρχική εξέταση και εκτίμηση της ζημιάς, μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο του Αλκανίθ όπου οι γιατροί τον χειρούργησαν. Ουσιαστικά μόνον για να του συρράψουν το ανοιχτό τραύμα, ενώ στην αρχή είχαν κυκλοφορήσει φήμες για εξάρθρωση του γονάτου του.

Η επέμβαση πήγε καλά, και τώρα ο Camier θα φορά νάρθηκα για τις επόμενες πέντε ημέρες, μέχρι να κλείσει η πληγή. Ελπίζει να είναι σε θέση να αγωνιστεί στον επόμενο αγώνα, στο ολλανδικό Άσσεν, σε δύο εβδομάδες. Σήμερα βγαίνει από το νοσοκομείο και αμέσως θα αρχίσει φυσικοθεραπεία.

«Το να μείνω στο κρεβάτι κι εκτός αγώνα για ένα απλό κόψιμο, είναι φοβερά εκνευριστικό και βαρετό, μην πω τίποτα άλλο δηλαδή… Όμως η αλήθεια είναι πως θα πρέπει να είμαι πολύ χαρούμενος που δεν έσπασα τίποτα, μετά από τόσο άσχημο πέσιμο», δήλωσε ο Camier.

«Πιο πολύ είμαι εκνευρισμένος γιατί η μοτοσυκλέτα ήταν καλορυθμισμένη και έκανα τους χρόνους μου χωρίς ιδιαίτερη πίεση. Ξέρω πως θα μπορούσα να διεκδικήσω ένα καλό αποτέλεσμα αυτό το σαββατοκύριακο».

«Θα κάνω τα πάντα για να επιστρέψω στο Άσσεν, αλλά όλα εξαρτώνται από το πόσο γρήγορα θα κλείσει η πληγή. Απλά ελπίζω να γυρίσει η τύχη μας και να μπορέσουμε να δώσουμε ένα καλό αποτέλεσμα στην ομάδα».