Η λίστα του Netflix με ταινίες και σειρές είναι ατελείωτη. Ξεκινάς να ψάξεις κάτι και σού «σκάνε» οι προτάσεις, τις οποίες πατάς και μετά έρχονται νέες προτάσεις και πάει λέγοντας, με αποτέλεσμα στο τέλος να χάνεσαι. Οπότε, το αφήνεις και περιμένεις να σου προτείνει ο αλγόριθμος της πλατφόρμας τι να δεις.

Όσο αξιόπιστος και αν μπορεί να είναι, υπάρχουν ταινίες που δεν σου τις δείχνει. Ή επαναλαμβάνει τις προτάσεις, αφήνοντας εκτός φιλμ που μπορεί να είναι σωστά διαμαντάκια. Αλλά όχι τόσο δημοφιλή για να τα προτείνει στην αναζήτησή σου. Εμείς, ψάξαμε και βρήκαμε ταινίες που το Netflix δεν θα σου «δείξει», αλλά αξίζουν.

Οι Βασικές Αρχές της Φροντίδας

Μία δραματική κομεντί που σωστά αποφεύγει το μελό και δεν εκβιάζει το συναίσθημα του θεατή, προκαλώντας αβίαστα συγκίνηση.

Ένας συγγραφέας που έγινε φροντιστής κι ένας έφηβος με μυϊκή δυστροφία έρχονται κοντά όταν ξεκινούν ένα οδικό ταξίδι αναζητώντας αντισυμβατικά αξιοθέατα και περιπέτειες.
Πρωταγωνιστούν: Πολ Ραντ, Γκρεγκ Ρόμπερτς, Σελίνα Γκόμεζ

Προσωπική Ζωή

Ο Πολ Τζιαμάτι στα καλύτερα του, αποδεικνύοντας πόσο υπέροχος ηθοποιός.

Ένα ζευγάρι γύρω στα 40 προσπαθεί να κάνει παιδί αλλά οι επιλογές του εξαντλούνται, μέχρι που ένα παράθυρο ελπίδας ανοίγει με την επίσκεψη της θετής ανιψιάς τους.
Πρωταγωνιστούν: Πολ Τζιαμάτι, Κάθριν Χαν, Κέιλι Κάρτερ

Blue Jay

Ασπρόμαυρη, ελαφρώς μελαγχολική, μία ταινία για τις παλιές αγάπες που δεν πάνε μόνο στον παράδεισο, αλλά μπορούν να επιστρέψουν και να συνεχίσουν από εκεί που είχαν μείνει.

Ένα πρώην ζευγάρι από το λύκειο συναντιέται ξανά απροσδόκητα στην πόλη τους, όπου βρίσκουν πάλι το μαγικό δέσιμο που είχαν και δηλώνουν μετανιωμένοι.
Πρωταγωνιστούν: Σάρα Πόλσον, Μαρκ Ντουπλάς, Κλου Γκάλαγκερ

His House

Κυκλοφόρησε πάνω στην περίοδο της καραντίνας και παρόλο που πρόκειται για ένα καλοστημένο ψυχολογικό θρίλερ, δεν τράβηξε όσο θα περίμενε κανείς. Ίσως δεν ήταν και κατάλληλη η περίοδος καθώς αρκετό ψυχοπλάκωμα είχε ο κόσμος, δεν χρειαζόταν κι άλλο.

Όταν ένα νεαρό ζευγάρι από το εμπόλεμο Νότιο Σουδάν αναζητά άσυλο και μια νέα αρχή στην Αγγλία, βασανίζεται από μια μοχθηρή δύναμη που ζει στο νέο τους σπίτι.
Πρωταγωνιστούν: Σόπε Ντιρίσου, Γούνμι Μοσάκου, Ματ Σμιθ

Στη Σκιά του Φόβου

Ο τρόμος συναντά την αλληγορία με φόντο το ταραγμένο Ιράν της δεκαετίας του ’80, σε μία ταινία που απέσπασε διθυραμβικές κριτικές.

Κατά τη διάρκεια του πολέμου Ιράν-Ιράκ, μια γυναίκα στην Τεχεράνη φροντίζει την κόρη της και πείθεται ότι η ζωή της επηρεάζεται από σατανικά πνεύματα.
Πρωταγωνιστούν: Ναργκές Ρασίντι, Αβίν Μανσάντι, Μπόμπι Ναντίρι