«Το “Bachelor” με μειώνει ως γυναίκα» και «αυτά είναι αμερικανιές του κ@λο@» τόνισε η Βάνα Μπάρμπα σχολιάζοντας το reality του Alpha σε πρόσφατη τηλεοπτική της συνέντευξη και οι δηλώσεις της αυτές στάθηκαν αφορμή για να ξεκινήσει συζήτηση στην εκπομπή «The Booth» του Open το μεσημέρι της Δευτέρας.

Μετά την προβολή του βίντεο, η μια εκ των παρουσιαστριών, Σοφία Μουτίδου, πήρε τον λόγο και ξεκίνησε να λέει την άποψη της για το «Bachelor», το πρόγραμμα το οποίο έχει διχάσει το τηλεοπτικό κοινό.

Οι παρουσιάστριες αναφέρθηκαν και ανέλυσαν τα μηνύματα τα οποία περνάει το συγκεκριμένο reality και προσπάθησαν να κατανοήσουν γιατί σημειώνει υψηλά νούμερα τηλεθέασης.

«Η Βάνα, θίγει ένα θέμα για το Bachelor, και η αρχισυνταξία μας, πολύ σωστά επέλεξε εμένα γιατί πια είμαι η πρέσβειρα του Bachelor, ύστερα από τα βίντεο που έχω κάνει. Το θέμα αυτό δε με θίγει, με αναπτύσσει. Είμαι σα φυτό που το έβαλαν δίπλα στο παράθυρο και κάνω φωτοσύνθεση με το Bachelor. Θέλω να πω ότι βλέπω απενεχοποιημένα Bachelor, μπορείτε να γιουχάρετε, δεν έχω πρόβλημα, δέχομαι τις συνέπειες των πράξεων μου. Έχω δει τρεις φορές με ομάδα μεγάλη, με φίλους, δυο φορές μόνη μου και μετά βαρέθηκα. Στεναχωρήθηκα που τελειώνει.

Το Bachelor τι είναι; Είναι ένα πείραμα. Είναι πραγματικά πάρα πολύ προσβλητικό και ούτε θα είμαι εγώ αυτή που θα διαφωνήσω με τη Βάνα, και ούτε θα πω “α, είναι καταπληκτικό!”. Καμία σχέση. Απλώς τι γίνεται; Για πρώτη φορά στη ζωή εγώ ενώ βλέπω κάτι πολύ ντροπιαστικό δε ντρέπομαι. Θα μου πεις: “Είσαι ξεδιάντροπη πια”. Πολύ σωστά. Νιώθω ότι τα όρια μου έχουν χαλαρώσει, ύστερα από τόσα που έχω δει. Νιώθω πιο ανεκτική στο θέαμα. Ξέρω τι σημαίνει ποιοτικά, ξέρω πόσο προσβάλει. Είναι σαν κοτέτσι κατ’ αρχάς. Είναι οι προσβολές πάρα πολλές για το γυναικείο φύλλο.

Κατ’ αρχάς νομίζω ότι είναι πληρωμένοι άνθρωποι, κάνουν τη δουλειά τους. Όλοι που λέτε ότι είναι ερωτευμένες… Δεν είναι ερωτευμένες ρε παιδιά!» ανέφερε η Σοφία Μουτίδου.

Στην συνέχεια, τον λόγο πήρε η Σοφία Κουρτίδου η οποία σημείωσε πως: «Παιδιά, όταν οι συνθήκες είναι τέτοιες, είναι όλα υπό ένα μεγεθυντικό πρίσμα. Είναι κλεισμένοι μέσα, δεν έχουν τα κινητά τους. Όλη η επικοινωνία είναι εκεί. Φαντάσου! Εδώ μαλλιοτραβιούνται έξω οι κοπέλες».

Απευθυνόμενη στη Βάνα Μπάρμπα, η Σοφία Μουτίδου εν συνεχεία τόνισε: «Εμένα ξέρεις τι με ενοχλεί Βάνα; Με ενοχλεί όλο το concept, πόσο ξεφτίλα είναι. Είναι παγκόσμιο concept. Μην το ξεχνάμε. Δηλαδή η ξεφτίλα έχει πάει σε όλη τη γη. Δεν είναι δικό μας. Αυτό ισχύει σε όλη τη Γη. Είναι ένα πρότυπο που έχει διασπαρεί σαν ιός. Είναι παντού το Bachelor. Έχει προσβάλει όλες τις ωοθήκες της Γης. Ποιο είναι το θέμα; Εμένα δε με ανησυχεί τόσο η απεικόνιση, πιο πολύ όμως η εκκόλαψη μέσα στα σπίτια».

Η τελευταία αυτή φράση της Σοφίας Μουτίδου προκάλεσε εντύπωση στις υπόλοιπες παρουσιάστριες του «Booth» οι οποίες ζήτησαν διευκρινήσεις.

«Εγώ που έχω μια… κοτίτσα, τι κάνουμε εμείς για τα κοριτσάκια; Βλέπω ήδη κοριτσάκια έτοιμα να μπουν σε πολλά Bachelor και ας μην είναι τηλεοπτικά. Τι έχετε να πείτε γι’αυτό πριν καταδικάσω;» απάντησε η Σοφία Μουτίδου.

«Έχουμε να πούμε ότι όλο ξεκινά από το σπίτι» τόνισε η Πηνελόπη Αναστασοπούλου και πρόσθεσε: «και πρέπει να επιλέγεις πάρα πολύ σοφά τις ώρες που θα ανοίξεις την τηλεόραση σου για να δουν τα παιδιά σου κάτι και καλό θα ήταν να είσαι πολύ προγραμματισμένος με το τι θα δουν τα παιδιά. Δηλαδή δεν ανοίγουμε την τηλεόραση όπου να’ ναι όποτε να’ ναι. Και αν είναι απόγευμα και χρειάζεται το παιδί να απασχοληθεί για λίγο γιατί πρέπει οπωσδήποτε να κάνετε κάτι πρέπει να είμαστε προετοιμασμένοι ως γονείς να βάλουμε κάτι να παίξει το οποίο θα βοηθήσει τα παιδιά μας να εξελιχθούν και δε θα τους μειώσει ούτε τη νοημοσύνη ούτε θα τους δείξει λάθος πρότυπα».

Τον λόγο πήρε ξανά η Σοφία Μουτίδου στην συνέχεια: «Συγγνώμη, επειδή περιορίστηκες στη θέαση ενός πράγματος… Νομίζω ότι είναι μια καθημερινότητα η οποία εμφυσεί στον άλλον τα πρότυπα. Ακόμα και το πώς μιλάς για τον άντρα σου. Δηλαδή τα κοριτσάκια πολλές φορές ακούν τη μαμά η οποία λέει “αυτός”. Η αντωνυμία αυτή, είναι πάρα πολύ κακή για τον άνθρωπο με τον οποίο έχεις παιδί. Όλα αυτά τα πολύ κτητικά και δεικτικά κάνουν μια φιλοσοφία στα κορίτσια. Βλέπω τα κορίτσια που είναι μεγαλωμένα σε σπίτια με γυναίκες μόνο και δεν υπάρχει ανδρικό πρότυπο, είναι λίγο σα γκέτο. Είναι σαν ένα μικρό εκκολαπτήριο εναντίον των ανδρών. Αυτό κάνει και την άλλη να κοιτάει το… μπρελόκ. Έχει αυτοκίνητο; Τι αμάξι έχει; Αρχίζουν και έχουν το νου τους λίγο στα λεφτά, λίγο στο γκομενιλίκι».

Την παρέμβαση της έκανε σε εκείνο το σημείο και η Κρυσταλλία: «Αυτό ξεκινάει και από πιο παλιά που οι μαμάδες και οι γιαγιάδες έλεγαν “να βρεις ένα καλό παιδί με λεφτά, ή γιατρό ή δικηγόρο”».