«Καμπανάκι» για τα σκουπίδια από τον Ιατρικό Σύλλογο

Απειλούν άμεσα την υγεία εκατομμυρίων πολιτών στο λεκανοπέδιο


ΥΓΕΙΑ
23:28
13/10/2011
«Καμπανάκι» για τα σκουπίδια από τον Ιατρικό Σύλλογο
4
loading

Το μεγάλο κίνδυνο για τη Δημόσια Υγεία από τα συσσωρευμένα σκουπίδια στους δρόμους της Αθήνας, επισημαίνει σε ανακοίνωσή του ο Ιατρικός Σύλλογος της Αθήνας, ο οποίος καλεί την κυβέρνηση να αναλάβει τις ευθύνες της.

«Οι τεράστιοι όγκοι σκουπιδιών που είναι συσσωρευμένοι στο λεκανοπέδιο αποτελούν εστίες πολλαπλών μολύνσεων που απειλούν άμεσα την υγεία εκατομμυρίων πολιτών. Μπροστά στην κατάσταση που έχει δημιουργηθεί, η Πολιτεία πρέπει επιτέλους να αναλάβει τις ευθύνες της. Δεν μπορεί άλλο να παρακολουθεί αδιάφορη την κατάσταση να επιδεινώνεται και να περιορίζεται σε βαρύγδουπες αλλά κενές περιεχομένου δηλώσεις κυβερνητικών παραγόντων», αναφέρεται μεταξύ άλλων στην ανακοίνωση.

Ο Ιατρικός Σύλλογος Αθηνών αναγνωρίζει τη δύσκολη θέση που έχουν περιέλθει οι εργαζόμενοι στους ΟΤΑ και αναγνωρίζει το δίκαιο του αγώνα τους, τονίζει ο ΙΣΑ, ο οποίος διευκρινίζει ότι «σε κάθε περίπτωση όμως και μπροστά στον κίνδυνο που δημιουργείται για τη Δημόσια Υγεία, καλούμε τους εργαζόμενους στους ΟΤΑ να αναλογιστούν με αίσθημα ευθύνης, το οποίο πάντοτε τους χαρακτηρίζει, τη μορφή της συνέχισης του αγώνα τους».

ΚΑΝΤΕ LIKE ΣΤΟ NEWSBEAST.GR

4
σχόλια
 1. avatar Braindamaged

  Μια μικρή παρένθεση.. σε περίπτωση που δεν αναφέρεσαι σε μένα αλλά στο Ιατρικό Σύλλογο που τα είπε αυτά να σε ενημερώσω, ότι οι ιατροί-συνδικαλιστές είπανε αυτά, αλλά στήριξαν τους υπαλλήλους του δήμου 100%, όπως θα δεις σε άλλη ανακοίνωση στο newsbeast. Βέβαια, και αρκετά διοικητικά στελέχη και μεγαλογιατροί του ΙΣΑ είναι εξίσου λαμόγια και στην περίπτωσή τους ισχύουν αυτά που λες. Αυτά τα ολίγα.

 2. avatar Braindamaged

  κιεκεβοε πρώτον δεν είμαι γιατρός και δεύτερον ο μισθός μου είναι χαμηλότερος από υπάλληλο του δήμου που μαζεύει τα σκουπίδια. Αν και σπουδαγμένος όπως λες, ο περίγυρος μου δεν με σέβεται, όπως και δεν σέβεται κανέναν μιας και όλοι κοιτάνε την πάρτη τους. Επίσης, είναι εντελώς κλισέ αυτό που λες για το ότι το παιδί ντρέπεται για τον πατέρα του. Προσωπικά, αναφέρομαι στους συγκεκριμένους συνδικαλιστές και όχι στον απλό υπάλληλο. Και για να συνεχίσω δεν ζω στα βόρεια πρόαστια, αλλά στο κέντρο, έχω Φιατ και είμαι στον πρώτο όροφο και αναπνέω κάθε πρωι στην τρύπα που ζω τα σκουπίδια που αρνούνται να μαζέψουν τα λαμόγια αυτά. Και είναι λαμόγια οι περισσότεροι από αυτούς τους καλοφαγάδες συνδικαλιστές. Κι αν θες αποδείξεις ψάξε λίγο παραπάνω και θα δεις γιατί είναι. Τέλος, να σου πω ότι από όλους έχουν κόψει λεφτά, αλλά ο ιδιωτικός υπάλληλος (όπως εγώ) δεν μπορεί να απεργήσει και κάθε τέλος του μήνα περιμένω να μου πούνε αν θα με απολύσουνε ή όχι. Οπότε μη μου μιλάς για βόλεμα. Αυτοί είναι βολεμένοι. Πρόσεχε λοιπόν άλλη φορά τι συμπεράσματα βγάζεις.

 3. avatar kiekeboe

  να πιάσω και την άλλη πλευρά ....... εσείς ολοι γιατροί , μορφωμένοι ,σπουδαγμένοι , με 3-4 χιλιαρικα το μήνα ελάχιστες αποδοχές και μισθό , θεωρείστε ανώτερη οικονομική τάξη και ο περίγυρος σας σέβεται λόγω επαγγέλματος , ζείτε στα ακριβά προάστια και κυκλοφορείται με λιμουζίνες , ....για ρώτα αυτον τον άνθρωπο , που το παιδί του στο δημοτικό οταν ρωτάει η δασκάλα τι δουλειά κανει η μαμα και ο μπαμπα ντρέπεται να πεί "σκουπιδιάρης" , που κάνει την απεργία του , για ποιον λόγο και γιατί πρώτα ..και πες τα στους 300 της βουλής που δεν εκπληρώνουν τα αιτήματα τους , αφου δε θές να κόψουν 200-300 ευρω απο τα δικά σας να τα δώκουν σε αυτόν , γιατι οι πιο πολλοι ούτε που θα καταδεχόσασταν να κάνετε τέτοια δουλειά

 4. avatar Braindamaged

  Άισθημα ευθύνης οι εργαζόμενοι στους ΟΤΑ; Διπλωματική απάντηση από τον ΙΣΑ, όμως οι τραμπούκοι συνδικαλιστές που μόνο τη βία και τις ύβρεις γνωρίζουν έχουν γραμμένο τον κόσμο κανονικά. Είναι απαράδεκτοι να πληρώνονται επειδή και καλά οι χωματερές είναι κλειστές κι εμείς το ρίχνουμε στη λευκή απεργία... μια ζωή τα ίδια!

Παρακαλούμε περιμένετε ...
Το newsbeast επιλέγει
Το newsbeast προτείνει