Η εκπομπή «Αλήθειες με την Ζήνα» παρουσίασε τον ιατρικό φάκελο της μικρής Τζωρτζίνας, ενός εκ των τριών παιδιών στη Πάτρα και σύμφωνα με ρεπορτάζ της εκπομπής, προέκυψαν στοιχεία τα οποία φέρεται να προβλημάτισαν τους γιατρούς.

Το παιδί εμφάνισε συνολικά εννέα επεισόδια στο νοσοκομείο, ενώ δεν επαναλήφθηκαν τα ίδια συμπτώματα. Συγκεκριμένα, ο ιατρικός φάκελος φέρεται να αναφέρει ότι «κατά την εισαγωγή δεν παρουσιάστηκε υπνηλία, καθώς το παιδί είχε την συνηθισμένη νευρολογική κατάσταση. Κατά τη διάρκεια της νοσηλείας το παιδί παρουσίασε πολλαπλά (σύνολο 9) αιφνίδια επεισόδια, που περιλάμβαναν περιστοματική κυάνωση με συνοδό πτώση οξυγόνου και σε κάποια από αυτά τα αιφνίδια βραδυκαρδία, που εξελίσσονταν σε ταχυκαρδία».

Μάλιστα, η εκπομπή σημείωσε ότι οι γιατροί προβληματίστηκαν, επειδή δεν μπόρεσαν να βρουν την αρχική αιτία που επιδείνωσε την υγεία του παιδιού, οπότε έγινε γονιδιακός έλεγχος τον Μάιο του 2021. Παράλληλα, πάρθηκαν δείγματα από τους γονείς και την Ίριδα (βρέφος που είχε ήδη φύγει από την ζωή).

Σημειώνεται, ότι λίγο νωρίτερα, άτομο από το περιβάλλον της οικογένειας στην Πάτρα μίλησε στον ΑΝΤ1 και υποστήριξε ότι στη κηδεία της Τζωρτζίνας, το παιδί είχε μακιγιάζ στο πρόσωπο του, γεγονός που προκάλεσε εντύπωση τότε.

«Στην κηδεία της Τζωρτζίνας έγινε σούσουρο, ανάμεσα σε εμάς που παραβρεθήκαμε γιατί το πρόσωπο του παιδιού ήταν περασμένο με μέικαπ. Όλοι παραξενευτήκαμε. Όταν πλησίασαν το παιδί για να το αποχαιρετήσω είδα στο αριστερό του μάγουλο σημάδια. Σαν χτυπήματα. Δεν έδωσα τότε μεγάλη σημασία, όμως τώρα με όλα όσα ακούγονται, όλοι εδώ στην Πάτρα το συζητάμε. Γιατί ένα παιδάκι να ήταν βαμμένο;», είπε χαρακτηριστικά.