Πρεμιέρα έκαναν το πρωί της Δευτέρας (11/5) μετά από σχεδόν δύο μήνες τα καταστήματα ένδυσης και υπόδησης που είχαν κλείσει λόγω κορονοϊού. Εφοδιασμένοι με αντισηπτικά και όλα τα απαραίτητα μέτρα για την προστασία τους οι καταστηματάρχες άνοιξαν ώστε να υποδεχτούν τους πελάτες τους που πρέπει να φορούν μάσκες και να κρατούν τις απαραίτητες αποστάσεις.

Οι δοκιμές ρούχων και παπουτσιών πλέον γίνονται πιο προσεκτικά απ΄ότι στο παρελθόν. Χρησιμοποιούνται καλτσάκια μίας χρήσης και τα παπούτσια καθαρίζονται με ειδικά αντισηπτικά μαντιλάκια. Με ατμοκαθαριστές αλλά και συσκευές με ακτίνες UVC οι εργαζόμενοι καθαρίζουν τα ρούχα αμέσως μόλις βγει κάποιος από το δοκιμαστήριο, πριν τα τοποθετήσουν ξανά στη θέση τους.

Το newsbeast.gr επισκέφτηκε τυχαία κάποια μεγάλα καταστήματα στην Ερμού και δείχνει πως καθαρίζονται τα ρούχα και παπούτσια μετά από κάθε δοκιμή.

Δείτε το βίντεο του newsbeast.gr

Τα καταστήματα στον πιο πολυσύχναστο δρόμο της Αθήνας, την οδό Ερμού έχουν διαμορφώσει τις βιτρίνες έτσι ώστε να στείλουν το δικό τους μήνυμα επιστροφής στη νέα κανονικότητα ενώ παράλληλα ζητούν από τους πολίτες να ακολουθούν αυστηρά τα μέτρα προστασίας ώστε να παραμείνουν και οι ίδιοι αλλά και οι εργαζόμενοι ασφαλείς.

Σήμερα, Δευτέρα στο πλαίσιο της Δεύτερης φάσης άρσης των περιοριστικών μέτρων που επιβλήθηκαν λόγω κορονοϊού ξεκινούν τη λειτουργία τους 66.010 λιανεμπορικές και άλλες επιχειρήσεις.

Συνολικά στα δύο στάδια επανεκκίνησης έχουν επανέλθει στην εργασία τους 225.000 εργαζόμενοι, δηλαδή το 33% των εργαζομένων που ανεστάλη η εργασία τους λόγω μη λειτουργίας των επιχειρήσεων τους. Επίσης, έχουν επαναλειτουργήσει 93.000 επιχειρήσεις, δηλαδή το 35% των επιχειρήσεων των οποίων είχε ανασταλεί η λειτουργία τους με κρατική εντολή.

Συγκεκριμένα επανεκκινούν από σήμερα οι επιχειρήσεις λιανικού εμπορίου με αντικείμενο: εξοπλισμού ήχου και εικόνας, κλωστοϋφαντουργικών προϊόντων, σιδηρικών, χρωμάτων και τζαμιών, χαλιών, κιλιμιών και επενδύσεων δαπέδου και τοίχου, ηλεκτρικών οικιακών συσκευών, επίπλων, φωτιστικών και άλλων ειδών οικιακής χρήσης, εγγραφών μουσικής και εικόνας, παιχνιδιών κάθε είδους ενδυμάτων, υποδημάτων και δερμάτινων ειδών καλλυντικών και ειδών καλλωπισμού, ρολογιών και κοσμημάτων, καινούριων ειδών και μεταχειρισμένων ειδών.

Δείτε το φωτορεπορτάζ του newsbeast.gr στην Ερμού:

 

Βίντεο – Φωτορεπορτάζ: Γιάννης Κέμμος