Οι μεγαλύτερες εταιρείες στο χώρο της Ασφάλειας και της Προστασίας δίνουν ραντεβού από τις 8 μέχρι τις 10 Μαρτίου στο Εκθεσιακό Κέντρο Athens Metropolitan Expo στον Διεθνή Αερολιμένα Αθηνών.

Στην τριήμερη παρουσίαση της έκθεσης θα έχετε την ευκαιρία να δείτε υπηρεσίες και προϊόντα των εταιρειών αλλά και να ενημερωθείτε με ημερίδες και παράλληλες εκδηλώσεις.

Πρόκειται για τη μεγαλύτερη Έκθεση Αυτοάμυνας και Προστασίας και εκεί μπορείτε να μάθετε τα πάντα για θωρακισμένες πόρτες ασφαλείας, αύθραστα παράθυρα θωρακίσεις, ατσάλινες μπάρες και χρηματοκιβώτια, πυρανίχνευση και πυρόσβεση, συναγερμούς και φωτοκύτταρα, κλειστά κυκλώματα και κάμερες, κλειδαριές ασφαλείας, σκυλιά-φύλακες και την εκπαίδευσή τους, υπηρεσίες security και την θωράκισή τους.

Ακόμη μπορείτε να ενημερωθείτε για τις σχολές αυτοάμυνας, για τα συστήματα προστασίας κτηρίων, τα συστήματα ραντάρ και παρακολούθησης και για πολλά ακόμη που αφορούν την Ασφάλειά σας.

Κι επειδή η αυτοάμυνα, στις μέρες μας είναι πολύ σημαντική, το newsbeast.gr επικοινώνησε με τον υπεύθυνο του Krav Maga στην Ελλάδα, Ιωάννη Παπαβλαχόπουλο, ο οποίος θα είναι ένας εκ των εκθετών.

Η μέθοδος «Krav Maga» είναι ένα από τα πιο γρήγορα αναπτυσσόμενα συστήματα αυτοάμυνας στον κόσμο. Ήδη χρησιμοποιείται στο FBI, NYPD, US secret services και στις περισσότερες υπηρεσίες επιβολής τάξης ανά την υφήλιο. Όσοι εκπαιδευτές άλλων πολεμικών τεχνών έχουν ασχοληθεί με το Krav Maga το θεωρούν ένα από τα πιο αποτελεσματικά συστήματα αυτοάμυνας.

Το Krav Maga σημαίνει (στα εβραϊκά) μάχη επαφής και θεωρείται η καλύτερη μέθοδος αντιμετώπισης για το δρόμο.
Όπως λέει ο κ. Παπαβλαχόπουλος, μιλώντας στο newsbeast.gr, τα μαθήματα στη σχολή αυτοάμυνας Hellenic Krav Maga γίνονται χωριζόμενα σε δύο σκέλη: τη συμπεριφορά, και τη στάση ή τη θέση που πρέπει να έχει κάποιος όταν βρεθεί αντιμέτωπος με ένα πρόβλημα.

Ο κ. Παπαβλαχόπουλος αναφέρει συγκεκριμένα: «Μαθαίνουν τη συμπεριφορά. Ουσιαστικά δηλαδή κάποια μέτρα πρόληψης, δηλαδή το πως μπορεί να περπατάει στο δρόμο ή πως μπορεί να κρατάει μια γυναίκα με ασφαλή τρόπο μια τσάντα για να μην της την κλέψουν. Και ακόμη πότε θα πρέπει να ασχοληθεί με ένα πρόβλημα ή θα πρέπει να φύγει. Στη συνέχεια μαθαίνουν τη στάση ή τη θέση που πρέπει να έχει κάποιος όταν έχει αρχίσει το πρόβλημα».

Ο εκπαιδευτής ξεκαθαρίζει ότι: «Εμείς τους συμβουλεύουμε να αποφεύγουν το πρόβλημα αλλά να ξέρετε ότι το κάθε περιστατικό αντιμετωπίζεται διαφορετικά».

Υποστηρίζει δε ότι για να γίνονται σωστά οι εκπαιδεύσεις, θα πρέπει κάποιος να παρακολουθεί μαθήματα δύο με τρεις φορές την εβδομάδα. Όμως, το χρονικό διάστημα της διάρκειας των μαθημάτων εξαρτάται από το κάθε άτομο ξεχωριστά.

Τα μαθήματα διεξάγονται κάθε μέρα.

Πρωινά: Δευτέρα, Τετάρτη, Παρασκευή, Σάββατο από τις 12.00 μέχρι τις 13.00

Απογευματινά: Δευτέρα, Τετάρτη, Παρασκευή, από τις 18.00 έως τις 21.00 και από τις 19.00 έως τις 21.00 κάθε Τρίτη και Πέμπτη.

Το Krav Maga για εκείνους που δεν το γνωρίζουν, διαδόθηκε και έγινε γνωστό στην Ελλάδα το 1997 από τον κ. Ιωάννη Παπαβλαχόπουλο σε συνεργασία με τον κ. Tal Skornik εν ενεργεία εκπαιδευτή των ειδικών δυνάμεων του στρατού και της αστυνομίας του Ισραήλ και τον κ. Arik Goldenberg.

Ο κ. Παπαβλαχόπουλος Ιωάννης ως ιδρυτής και υπεύθυνος για την οργάνωση και την ανάπτυξη του Krav Maga στην Ελλάδα είναι ο μοναδικός που μπορεί να εγκρίνει και να υπογράφει διπλώματα που αφορούν σεμινάρια, εκπαιδεύσεις και εξετάσεις επιπέδων με αναγνώριση από το Υπουργείο Εθνικής Άμυνας του Ισραήλ.

Στο Μetropolitan Expo, στο πιο άρτιο εκθεσιακό κέντρο της Νοτιοανατολικής Ευρώπης το οποίο διαθέτει 45.000 τ.μ. μικτής στεγασμένης εκθεσιακής επιφάνειας, θα χτυπήσει η καρδιά της έκθεσης Safety Expo. Επισκεφθείτε τη σελίδα safetyexpo.gr για περισσότερες λεπτομέρειες.

Το newsbeast.gr, χορηγός επικοινωνίας της έκθεσης, έχει ανοίξει ειδικό φάκελο για την ασφάλεια της ζωής και της περιουσίας σας.