Μια φορά το μήνα ο καρδιολόγος Ντίνος Μερκούρης ταξιδεύει στα Ανώγεια της Κρήτης, για να εξετάσει ασθενείς δωρεάν.

Ο Διευθυντής της Καρδιολογικής Κλινικής στο Λαϊκό Νοσοκομείο, παίρνει την Παρασκευή το βράδυ το πλοίο της γραμμής από τον Πειραιά και φτάνει στο Κέντρο Υγείας του χωριού για να προσφέρει εθελοντικά τις υπηρεσίες του. Τον συνοδεύει η σύζυγός του και διευθύντρια δημοτικού σχολείου, Φρόη Πιέρρου – Μερκούρη, η οποία πολλές φορές εκτελεί και χρέη γραμματειακής υποστήριξης.

Το Σάββατο το πρωί το πλοίο δένει στο λιμάνι του Ηρακλείου και οι δύο τους συνεχίζουν οδικώς για τα Ανώγεια.

Φτάνοντας στο καφενείο του κρητικού χωριού τον υποδέχονται με ευγνωμοσύνη και αγάπη οι άνθρωποι που περιθάλπει.

Τους ξέρει όλους με το μικρό τους όνομα και για τους κατοίκους είναι ο γιατρός τους. ‘Οχι κάποιος ήρωας ή υπεράνθρωπος, αλλά ένας άνθρωπος που κάποια στιγμή στη ζωή του αποφάσισε να κάνει τα πράγματα διαφορετικά και να προσφέρει ένα πολύ σημαντικό έργο.

Έξι χρόνια τώρα, δεν έχει υπάρξει ούτε ένας μήνας που να μη βρίσκεται ο γιατρός στο πόστο του. Μάλιστα, στο Κέντρο Υγείας δεν υπάρχει καν θέση για καρδιολόγο παρά μόνο για γενικό ιατρό. «Οι απαιτήσεις και η ανάγκη του κόσμου για έναν καρδιολόγο ήταν άμεση», σημειώνει η Ρένα Ανδρεαδάκη, διοικητική υπάλληλος του Κέντρου Υγείας. «Ήταν δώρο Θεού για εμάς αυτή η εθελοντική προσφορά του κ. Μερκούρη», προσθέτει.

Με πάνω από 4 μήνες αναμονή για τα ραντεβού του έχει γίνει πια ο «γιατρός της καρδιάς τους», όπως τον αποκαλούν. Συνήθως βλέπει γύρω στους 60 ασθενείς το Σαββατοκύριακο. «Είναι μια εμπειρία που δεν μπορεί να συγκριθεί με καμία άλλη», αναφέρει η σύζυγός του.

«Οι λέξεις είναι λίγες μπροστά στο έργο που έχει κάνει», «του χρωστάω και τη ζωή μου», «ήταν γεννημένος για να έρχεται εδώ». Τα λόγια των κατοίκων και ασθενών αλλά και οι μαντινάδες που σκαρώνουν για εκείνον, είναι το μεγαλύτερο ευχαριστώ για το έργο του γιατρού.

Η ERGO Ασφαλιστική, τιμάει, επιβραβεύει και διαδίδει το έργο ανθρώπων, όπως ο γιατρός Μερκούρης, που με μικρές ή μεγαλύτερες υπερβάσεις, δίνουν ένα ξεχωριστό μήνυμα προσφοράς κα

των ντοκιμαντέρ, καθένα με τον δικό του μοναδικό πρωταγωνιστή αναδεικνύει ανθρώπους που δίνουν στην κοινωνία έργο που έχει νόημα να το γνωρίσουμε όλοι και γιατί όχι, να το μιμηθούμε.

Τα ντοκιμαντέρ με τίτλο «Ένα Έργο, μία ιστορία» προβάλλονται στο ΣΚΑΪ, κάθε Σάββατο αμέσως μετά το βραδινό δελτίο ειδήσεων και στο History Channel της Cosmote TV κάθε Δευτέρα και Παρασκευή, στις 22:10.

Δείτε εδώ στιγμές από το έργο του γιατρού αλλά και την ευγνωμοσύνη και την αγάπη των ανθρώπων που περιθάλπει, με παρουσιαστή τον Αλέξανδρο Λογοθέτη.

Για τον Ντίνο Μερκούρη κάθε καρδιά έχει το δικό της ξεχωριστό χτύπο, για αυτό και ο ίδιος δίνει με την καρδιά του. Αυτό είναι το δικό του έργο. Στην ERGO Ασφαλιστική θέλουν να διατηρήσουν κάθε έργο με αξία, σταθερό.

Για αυτό και στον γιατρό της καρδιάς των Ανωγείων προσφέρουν σύγχρονο ιατρικό εξοπλισμό μαζί με ένα μεγάλο ευχαριστώ.